Midler til tilrettelegging av arbeidsplass
Del artikkelen med venner og kolleger
|
|
Virksomheter som er tilknyttet avtalen om inkluderende arbeidsliv, kan nå få midler til å dekke det det måtte koste å tilrettelegge arbeidsplassen.
1.mars gikk ordningen i gang ved at virksomheter kan få tilskudd for å kunne tilrettelegge arbeidsplassen for sine ansatte. Det innebærer kjøp av gjenstander eller arbeidshjelpemidler, så lenge det ikke alt dekkes av folketrygdloven.
Med innføring av denne ordningen, gir det større muligheter til arbeidstakere som ikke fyller vilkårene om enten varig sykdom, skade eller lyte, men har andre problemer ved det hverdagslige arbeid. Slike arbeidstakere kan få tilgang til hensiktsmessig utstyr, og arbeidshjelpemidlene kan brukes forebyggende.
Hjelpemidlene er beregnet til å brukes på utstyr som den enkelte arbeidstaker kan ta med seg, hvis han skulle måtte flytte på seg til en annen arbeidsoppgave. Men det kan også innvilges støtte til ombygging av maskiner eller annen form for tilpasning ved arbeidsstasjonen.
Ikke byggemidler
Det er bestemt at midlene ikke kan gå til å gjøre større byggejobber, men det kan gis tilskudd til å finne løsninger i form av hjelpemidler som kan brukes av flere arbeidstakere.
Tilretteleggingstilskuddet kan også gis hvis en arbeidsgiver finner en god løsning på hvordan virksomheten kan forebygge sykdommer. Dette er et tiltak som bygger opp under delmålene i avtalen om et mer inkluderende arbeidsliv.
Konkret eksempel på tilskudd
Konkrete eksempler på slike tiltak er kurs, som opplæring av ansatte i hvordan utstyr på arbeidsplassen skal benyttes for å unngå belastninger ved tunge løft. I dette tilfellet er det aktuelt å støtte kursdeltakelsen:
Dersom 20 arbeidstakere deltar på kurs i 1 dag, vil dette kunne støttes med 20 x ordinær dagsats (290 kroner) = 5 800 kroner.
Maksimalt beløp fastsettes til kroner 34 800 som tilsvarer en stønadsperiode på 12 uker x forhøyet dagsats, dvs. 60 dager x 580 kroner.
[Les mer i artikkel hos NAV]
f=http://bookmarksme.com >online
(8.3 2007)
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
|
|