Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


TH!NK - låner ut kompetanse
Del artikkelen med venner og kolleger

Under fjorårets høst var arbeidsplassene til de ansatte i Think veldig usikre.  Eieren Ford hadde gitt klare signaler om salg, og med stans i produksjonen var det få lysglimt for de ansatte.  Men, Ford tenkte annerledes, og i stedet for permiteringer ble de ansatte sysselsatt gjennom arbeid i kommuner, mens Ford fremdeles hadde ansvaret for lønnen.

 

-           I den venteperioden som ble, var det viktig for oss at våre ansatte hadde noe fornuftig å gå til.  Det var uaktuelt for oss å permitere folk, selv om vi kunne spart mye penger på det.  Et innspill på et møte ble jobbet videre med og heldigvis ble også Ford med på dette, forklarer Frank Lein, organisasjonsdirektør i Think Nordic.

 

Think har opp gjennom årene fått mye hjelp og støtte i fra Aurskog- Høland kommune, derfor var det en god sjanse for å gi noe tilbake.  De ansatte i Think ble sysselsatt gjennom arbeid i Aurskog-Høland, Rømskog og Eda kommune.  Eda kommune er en svensk kommune, der de flest svenske ansatte hos Think jobbet.  En del jobbet også hos Ford-forhandlere. 

 

-           I begynnelsen var mange ansatte litt skeptiske til denne ordningen.  De fleste ville helst jobbe ved produksjonen og fortsette sitt arbeid hos oss.  Men, etter hvert som de fikk litt tid, omfavnet de fleste dette.  Og det virket som at en del livnet til med sin nye arbeidsform.  Enten det var som maler, snekker eller barnehagetante, sier Lein.

 

De arbeidene ved Think sine fabrikker har bred kompetanse og faglig styrke, og nettopp dette peker Lein på som en av grunnene til at de ansatte klarte den vanskelige perioden så bra.

 

TH!INK på Aetat

Fremdeles har ikke Think fått på plass en produksjonsavtale.  Eierskiftet, planlegging og forandring gjør at det i starten av dette året vil være liten aktivitet ved elbilfabrikken i Aurskog.

-           De ansatte er vår viktigste ressurs.  Vi må derfor gjøre alt det vi kan for å unngå at vi mister dem, og permitteringer kunne tvunget dem til å skifte jobb. Ved å annonsere på Aetat.no, hjelper vi våre ansatte med å finne et alternativt arbeid i mellomtiden, sier Lein.

 

På Aetat.no annonserer TH!NK en tenkepause, der de i mellomtiden låner ut sin kompetanse.  For vikariater ut over januar måned ble den første månedens vikariat finansiert av Think.

-           Dette er en vinn-vinn situasjon der bedrifter med en periode med mye arbeid kan benytte seg av våre ansatte og deres kompetanse.  I tillegg behøver ikke vi å permittere, og dermed risikere og miste dem, forklarer Lein.

 

Selv om eierskiftet endelig kom på plass 1. februar i år, er ingen endelig produksjonsavtale ferdig forhandlet.  Think håper at man i løpet av februar har en produksjonsavtale med de nye eierne, sveitsiske KamKorp Microelectronics, på plass.

 

 

[Besøk TH!NK sine hjemmesider]
(4.2 2003)


Legg til kommentar

07. februar, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?