Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


- Må søke mange jobber
Del artikkelen med venner og kolleger

Eldre som sliter med å få seg jobb i dag, søker ofte for snevert, mener NAV. For til tross for rekordhett arbeidsmarked er det enkelte grupper mennesker som slett ikke opplever at veien ut i arbeidsmarkedet ligger åpen for dem.
 
Det gjelder blant annet eldre. Hele 55 prosent av de over 60 år som søker arbeid, lykkes ikke, men går i stedet over på en form for langtidsstønad. Tilsvarende er det bare 25 prosent av de mellom 50-59 år som ikke lykkes med å komme ut i arbeid.
 
Seksjonssjef for statistikk og utredning i NAV, Stein Langeland, påpeker at andelen arbeidssøkende blant de eldre som lykkes er økende.
-          Når en ser på ledigheten er den ikke så høy for de eldre, det er ganske mange av dem som kommer i jobb. Men det er tyngre for de eldre å finne seg jobb igjen når de har mistet den. Mange av dem synes det er tungt å skaffe seg ny kompetanse og begynne på en ny yrkeskarriere, sier Langeland til dn.no.
 
Mange muligheter
De som fremdeles strever kan derfor ha nytte av å endre taktikken, mener han.
-          Jeg synes det er viktig, både for eldre og yngre at de oreinterer seg bredt. Hvis du undersøker hva som finnes, er det ganske mange muligheter i arbeidsmarkedet nå, sier han.
En årsak til at de eldre sliter, kan ifølge Langeland være at de fokuserer for mye på den type jobb de hadde før de ble arbeidsledig.
 
- Må søke mange jobber
Til de som føler at de har søkt veldig mange jobber uten å lykkes, har Langeland et råd: Ikke gi opp.
-          Arbeidsmarkedet er ganske stort, og da sier det seg selv at man kanskje må søke ganske mange jobber før man lykkes, sier han.

Legg til kommentar

23. februar, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?