Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Tar tak i rusproblemer på jobben
Del artikkelen med venner og kolleger

Bare to av fem private virksomheter har en rusmiddelpolitikk. En egen veileder skal hjelpe til å ta tak i rusproblemer på arbeidsplassen.

Fire av fem bedrifter i offentlig sektor har etablerte retningslinjer for håndtering av rusmiddelbruk. I privat sektor er det to av fem bedrifter som har tilsvarende retningslinjer, viser en undersøkelse.

Nå kommer Næringslivets sikkerhetsråd med en veileder som skal bidra til å minske denne prosentandelen, samtidig som bedriftens politikk skal bli kjent for hele selskapet.
 -         Vi har lagt vekt på illegale stoffer, og forsøker å gjøre oppmerksom på faren for liv og helse. Det er jo det viktigste her. Men det kan også få andre alvorlige konsekvenser hvis folk med fullmakter skulle bruke illegale stoffer, sier Simonsen.

Ikke bare 08 til 16 
I arbeidet med denne veilederen har både Akan, Stami, LO og arbeidsgiverorganisasjoner deltatt, i tillegg til en representant fra bedriftshelsetjenesten i en privat virksomhet. Målet er ikke å servere en fiks ferdig rusmiddelpolitikk, men å få bedriftene til å gjennomgå en del elementer, og utarbeide sine egne retningslinjer.
Det er ikke nok å dokumentere bedriftens holdning på et papir, det skal også synes i de daglige handlingene.
-          Kommer du i bakrus på jobben etter at arbeidsgiver har hatt sommerfest med fri bar og slipset rundt pannen, kan ikke arbeidsgiver uten videre si deg opp. Ledelsen må synliggjøre hva de mener med politikken sin. Rusmiddelpolitikken gjelder ikke bare klokken åtte til fire, men i situasjoner der du relateres til virksomheten din, sier Simonsen.

I veilederen diskuteres også reiser og konferanser og andre arbeidsrelaterte situasjoner. Ofte representerer man bedriften man jobber for, og da bør man ha noen holdepunkter for hva man gjør og ikke gjør.

[Les mer hos www.nsr-org.no ]


Legg til kommentar

24. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?