Jobbkrøll med hjernekrøll
Del artikkelen med venner og kolleger
|
|
Norske bedrifter vegrer seg mot å ansette personer som har vært psykisk syke. Det skriver Ukeavisen Ledelse.
Skeptiske til psykiske problemer
I en undersøkelse utført av Rådet for psykisk helse, kom det frem at av 638 ledere og personalsjefer i næringslivet, sier 63 prosent at de ikke vil eller ikke vet om de vil ansette personer som har hatt psykiske problemer. - Det bør nå lages en nasjonal strategi for å sikre at én prosent av alle nyansatte skal være arbeidsledige mennesker som har hatt vansker med å komme seg inn på arbeidsmarkedet, og offentlige arbeidsgivere må gå foran med et godt eksempel, sa Steinar J. Olsen, daglig leder og gründer i Stormberg, til Rådet for Psykisk Helse.
Rekordlav ledighet
Nå som arbeidsledigheten er på et rekordlavt nivå, øker fokuset på å rekruttere de aller beste medarbeiderne. Elitenettverk for de beste studentene, betalte studier og stadig ivrigere hodejegere fører til at de som ikke finner arbeid, lettere faller helt på siden av arbeidslivet. Olsen mener for en må gjøre noe med holdningene. - Den største utfordringen gjelder holdningene i arbeidslivet. Norsk arbeidsliv trenger arbeidskraft, samtidig klarer mange ikke å tilrettelegge slik at mennesker som har lyst og vilje til å jobbe får jobbe. Virkemiddelapparat, særlig NAV, må derfor skape arenaer hvor næringslivsledere med de gode historier kan formidle de gode erfaringene, sier Stormberg-grûnderen.
- Bare gode erfaringer
Logistikksjef Reidar Sørgård ved Rema 1000 Distribunal i Sandnes har i flere år ansatt personer som har hatt problemer med å få seg arbeid. I dag er ti prosent av de ansette ved Rema-lageret personer som tidligere har hatt problemer. – Alle mennesker kan få det til hvis det legges til rette for det, sier han til Vårt Land. – Jeg har bare gode erfaringer med å ta inn disse menneskene, og bortimot null sykefravær, sier han.
(1.9 2007)
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
|
|