Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Redd svenskene reiser hjem
Del artikkelen med venner og kolleger

I flere næringer øker nå frykten for at svenske gjestearbeidere lokkes hjem av bedre tider og høyere lønninger. Ledigheten går ned og etterspørselen etter arbeidskraft øker.
 
Vi håper inderlig at flest mulig av våre svenske ansatte har etablert seg her med kjærester og egen bolig. Vi er livredde for at de skal begynne å reise hjem, sier Hilde Charlotte Solheim, informasjonssjef i bransjeforeningen NHO Reiseliv til Aftenposten.
 
Ferske tall fra nettstedet finn.no over antall nye, utlyste jobber her i landet viser at  temperaturen stiger igjen på arbeidsmarkedet, etter at den sank noen hakk i 2. kvartal.
 
Etterspørsel øker
-           Vi merker at etterspørselen etter folk øker, fra et nivå som allerede lå høyt. I årets 3. kvartal steg antallet nye stillinger på vårt nettsted med tett oppunder 60 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor. Rundt det nivået regner vi også med at veksten for hele 2007 kommer til å ligge, sier direktør Eirik Bache-Wiig, ansvarlig for stillingsmarkedet hos finn.no.
 
Nettstedet opererer med en egen kategori for reiseliv, som ikke er av de store, målt i antall stillinger. Til gjengjeld er behovet for arbeidskraft rekordstort, med en økning i antall utlyste jobber på rundt regnet 350 prosent, sett i forhold til fjoråret. Hos den beslektede storebroren - hotell, restaurant og storkjøkken - ligger økningen rundt gjennomsnittet, på 60 prosent.
-           For arbeidsmarkedet som helhet er det store spørsmålet hva som skjer med internasjonal økonomi. Vi er nå nede i en ledighet på 1,8 prosent, lavere går det nesten ikke an å komme. Men ut fra aktiviteten til arbeidsgiverne når det gjelder å søke etter nye medarbeidere, så virker det som om de forventer at veksten holder seg på dagens nivå en god stund fremover, sier Bache-Wiig.
 
Kilde: Aftenposten

Legg til kommentar

20. mars, 2019
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?