Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Nye danske mål for redusert sykefravær
Del artikkelen med venner og kolleger

Den danske arbeidsministeren Claus Hjort Fredriksen har konkretisert arbeidet for en felles innsats overfor muskel- skjelettplager: Ved utgangen av 2010 skal fravær relatert til muskel- og skjelettplager være redusert med 10 prosent .
 
Allerede i slutten av 2005 var partene i arbeidslivet enige om å prioritere arbeidet med det psykiske arbeidsmiljø, arbeidsulykker og støy på arbeidsplassen for å redusere fravær. Nå etter 2,5 år med drøftelser i Arbejdsmiljørådet har man ennå ikke kommet frem til en enighet om handlingsplanen, og arbeidsminister (beskæftigelsesminister) Hjort Fredriksen la derfor frem en plan og mål for redusert fravær:
-                      Sykefravær relatert til muskel- og skjelettplager skal reduseres med 10% prosent innen utgangen av 2010.
-                      En utredning med bl.a. utenlandske erfaringer med forebyggelse.
-                      Fokus på å begrense sykefravær og arbeidsopphør i forbindelse med muskel- og skjelettplager.
 
- Jeg forventer, at både lønmodtagere og arbejdsgivere bakker op om målet, så vi i fællesskab kan undgå, at plejepersonale og bygningsarbejdere får ødelagt deres ryg af arbejdet. Og hvis skaden er sket, skal vi blive bedre til at fastholde disse mennesker på arbejdsmarkedet, sier beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen i en pressemelding.
 
3-parts samarbeid
Hjort Fredriksen ønsker på nytt å innlede et 3-parts samarbeid i begynnelsen av 2008, da de første resultatene fra utredningen om forebyggingsmulighetene vil komme.
 
- Jeg lægger stor vægt på, at det vi skal sætte i gang med trepartsdrøftelserne til sommer, bliver baseret på den bedste og nyeste forskning. Derfor igangsætter jeg nu et stort udredningsarbejde, som skal danne grundlag for vores drøftelser, understreker Hjort Fredriksen.
 
- Det, der er det springende punkt i dette forløb, er naturligvis om det kan lykkes at opnå enighed mellem parterne og Regeringen om de midler, der skal bruges til at nå målet, skriver Arbeidsmiljørådgiverne i en kommentar til ministerens satsning.
 
Arbeidsmiljørådgiverne som er en interesseorganisasjon for danske bedriftshelsetjenester (BHT) er positive til Hjort Fredriksen sine mål og handlingsplan, men understreker at det må følge med tilstrekkelig med midler for at målene skal være realistiske.
 
e.com >online book
x;>online book

Legg til kommentar

20. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?