Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Raskere tilbake i jobb
Del artikkelen med venner og kolleger

Fra september til november har NAV henvist 1 655 sykmeldte til arbeidsrettet rehabilitering gjennom ”Raskere tilbake”. I tillegg har fastlegene henvist 6 000 sykmeldte til raskere sykehusbehandling. Dermed har nær 8 000 sykmeldte fått et tilbud om raskere behandling innen utgangen av november.
 
Dette er tre ganger så mange som for to måneder siden. Målet med ordningen ”Raskere tilbake” er at sykmeldte arbeidstakere skal komme raskere tilbake i jobb.
 
-           Dette viser at ”Raskere tilbake” begynner å falle på plass. Bedre rehabilitering er et svært viktig grep for å redusere sykefraværet i Norge. Det er derfor gledelig at tilbudet nå er på plass i alle fylker i Norge og at det er henvist pasienter i alle fylker, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie i en pressemelding.
 
NAVs tall for november viser at to av tre henviste til raskere rehabilitering er kvinner. Nær halvparten av de henviste jobber innenfor helse- og sosialtjenester, eller varehandel. Om lag halvparten av de henviste har høgskoleyrker, eller salgs- og serviceyrker. Det er flest henviste i aldersgruppen 40-49, fulgt av aldersgruppen 30-39.
 
-           Redusert sykefravær er en prioritert oppgave for NAV, fordi dette er viktig både for den enkelte arbeidstaker og for hele samfunnet. Jeg vil oppfordre alle sykmeldte arbeidstakere som tror de kan ha nytte av rehabilitering om å ta kontakt med NAV. Det er NAV som henviser til rehabilitering, mens det er fastlegene som henviser til sykehusbehandling, sier Saglie.

Legg til kommentar

07. februar, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?