Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Norge langt bak på forebyggende helse
Del artikkelen med venner og kolleger

OECD har rangert Norge på 15. plass i en internasjonal oversikt over hvor stor andel av helsebudsjettene som går til forebyggende helsetjenester.

Mens danskene har satt seg som mål å øke levealderen med tre år i løpet av de neste ti årene, vil helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad ikke sette konkrete mål for det forebyggende arbeidet, skriver ukebrevet Mandag Morgen.
 
Den danske målsettingen er formulert av ministeren for sunnhet og forebyggelse, Jakob Aksel Nielsen. Norge bruker en mindre andel av helsebudsjettet på forebyggende arbeid enn Polen, Mexico og Slovakia.
 
Her hjemme er ”behandling” nøkkelordet i alle norske helsedebatter, mens det forebyggende helsearbeidet nå får betydelig større oppmerksomhet i en rekke andre land. Canada bruker, ifølge OECD, størst andel av helsebudsjettet, 6,4 prosent, på forebyggende arbeid, og landet er sammen med New Zealand i en klasse for seg.
 
Den nordiske velferdsbastionen kommer relativt dårlig ut, med Finland som beste nasjon, på en femteplass, bak både Ungarn og Nederland.
 
Kilder: Mandag Morgen og Helserevyen.no

Legg til kommentar

07. februar, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?