Staten sinke i arbeidet mot etnisk diskriminering
Del artikkelen med venner og kolleger
|
|
Statlige virksomheter får sviende kritikk for sitt arbeid mot etnisk diskriminering. Det kommer fram i en rapport fra Likestillings- og diskrimineringsombudet.
- Staten tar ikke diskriminering på alvor. Det er konklusjonen i våre undersøkelser, sier Mariette Lobo som har vært prosjektansvarlig for kartleggingen av etnisk diskriminering i statlig sektor.
Ifølge Lobo gir denne rapporten ikke det hele bildet av situasjonen, men den sier klart noe om statens prioriteringer.
Rapporten som ble presentert mandag er basert på redegjørelser fra departementer og underliggende etater om deres arbeid mot diskriminering av personer med innvandrerbakgrunn.
En tredel av de statlige virksomhetene leverte aldri svar på undersøkelsen. Av de 168 som besvarte er det bare Politidirektoratet som i klartekst uttrykker at de kjenner til, eller har kunnskap om, etnisk diskriminering på egen arbeidsplass.
Ingen oppgir at de har kartlagt egen virksomhet for å avdekke eventuell diskriminering, med unntak av en virksomhet som kunne vise til en brukerundersøkelse om hvorvidt brukerne hadde tillit til deres egen saksbehandling.
Undersøkelsen viser for eksempel at statlige virksomheter ikke følger statens pålegg ved jobbsøknad om å innkalle minst en med innvandrerbakgrunn til intervju.
Kartleggingen har sitt utgangspunkt i den konkrete saken da Ali Farah 6. august i fjor ble forlatt blødende og bevisstløs av ambulansepersonell i Sofienbergparken i Oslo.
(3.3 2008)
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
|
|