Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Statsministeren lover mer arbeid og mer velferd
Del artikkelen med venner og kolleger

- Det blir mer arbeid og mer velferd med denne regjeringen. Siden vi tok over har sysselsettingen økt med 200 000, sier Jens Stoltenberg.

 

- Bare i kommunesektoren er det sysselsatt 25 000 flere de siste to åra. De leverer velferd til befolkningen hver eneste dag, fortsatte statsministeren ved starten av Regjeringens årlige budsjettkonferanse, ifølge en pressemelding fra statsministerens kontor.

 

Dobbelt rekordår

 

Fra 2006 til 2007 var veksten i den norske økonomien på hele 6 %, noe man aldri har sett siden 1971. I tillegg er det rekordfå ledige i Norge.

 

- Høy sysselsetting er det viktigste bidraget til å få folk ut av fattigdommen. Arbeidsledighet er å sløse med folks ressurser. Nå er ledigheten nede på 2,4 %, det laveste nivået på 20 år. Vi vil fortsette å arbeide for at veksten skal komme alle til gode, sier finansminister Kristin Halvorsen.

 

- Særlig gledelig er det at nedgangen i arbeidsledigheten har gjort seg gjeldende for alle aldersgrupper og i alle fylker i landet. Vi ser at færre kvinner er undersysselsatt, og vi ser at ledigheten blant innvandrere synker markant, fra 6 % til 4,4 % det siste året, sier olje- og energiminister Åslaug Haga. Haga mener det viser at sysselsetting er like viktig for likestilling som for integrering.

 

60-tallet sist det var så bra fireårs-periode

 

I forhold til at BNP har sunket med 6 %, kan vi også se de siste fire årene under ett, men må tilbake til 60-tallet for å finne en periode med like sterk vekst i økonomien.

 

- Regjeringens mål er å få de gode tidene til å vare. Skal vi kunne møte en avdempning av veksten i verdensøkonomien og fortsatt ha høy sysselsetting og et normalt rentenivå, må Regjeringen fortsatt legge stor vekt på en ansvarlig budsjettpolitikk, samtidig som vi gjennomfører løftene i Soria Moria-erklæringen, sier Jens Stoltenberg.

 

Miljøvennlig og solidarisk samfunn

 

De tre ministrene la vekt på at Regjeringen i arbeidet med budsjettet for 2009 vil fortsette med å oppfylle løftene fra Soria Moria-erklæringen. Målet er fortsatt en omlegging mot et mer miljøvennlig og solidarisk samfunn.

 

[Les mer i pressemelding ved statsministerens kontor]

oks.com >books
t

Legg til kommentar

20. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?