Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Liten økning i sykefraværet
Del artikkelen med venner og kolleger

Sykefraværet gikk opp med 0,1 % på et år og ligger nå totalt på 6,9 %. Saglie mener oppmerksomheten på sykefraværet fortsatt må være høy.

 

Arbeids- og veldferdsdirektør Tor Saglie sier på NAVs sier at man ikke må miste fokus selv om oppgangen er minimal.

 

- Selv om økningen er liten, bør vi fortsatt ha høy oppmerksomhet på sykefraværet, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie.

 

Økningen var fra 6,8 % i fjerde kvartal 2006 til 6,9 % i fjerde kvartal 2007. Det gir en vekst på 1,6 %. Sykefraværet kjønnsmessig stiller seg slik: for menn økte den fra 5,4 % til 5,5 %, mens blant kvinner gikk det fra 8,6 til 8,7 %. SSB står bak målingene.

 

De fleste næringer fikk økning

 

Det var bare to næringer som fikk nedgang i sykefraværet: bygge- og anleggsvirksomheten (1,7 %) og transport og kommunikasjon (0,4 %). De fleste næringer økte.

 

Næringene offentlig administrasjon og undervisning økte mest, med henholdsvis 4,6 og 1,8 prosent.

 

- For å få ned sykefraværet er det viktig at vi arbeider aktivt med tiltak som allerede er på plass, for eksempel tilbudene som ligger i Raskere tilbake. Reduksjon i sykefraværet krever oppmerksomhet fra alle involverte parter. Aller viktigst er det arbeidet som foregår på arbeidsplassen, men også fastleger og NAV har viktige roller som støttespillere, sier Saglie.

 

Fylkesmessig tapte Nord-Trøndelag, som hadde størst oppgang med 5,5 % - tett fulgt av Møre og Romsdal som endte på 4,9 %. Sør-Trøndelag hadde sterkest nedgang (2,5%).

 

Rogaland hadde lavest sykefravær med 5,5 %.

 

Lavere andel lange sykefravær

 

Også andelen totalfravær som varte i mer enn 31 dager gikk ned fra 60,7 til 60 %. Det egenmeldte sykefraværets andel av totalfraværet vokste fra 14,1 til 14,8 %.

 

[Les mer i artikkel hos SSB]

[Les mer i artikkel hos NAV]

a>
okmarksme.com >online bookx;> (31.3 2008)

Legg til kommentar

25. februar, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?