Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Lettere å bytte arbeidsgiver for arbeidsinnvandrere
Del artikkelen med venner og kolleger

Arbeidsgivere som bruker utenlandsk arbeidskravft må følge tydelige krav fra Utlendingsdirektoratet. Ved en forenkling er det nå lettere for utenlandske arbeidstakere å skifte arbeidsgiver hvis de opplever sosial dumping eller på andre måter varsler om dårlige arbeidsforhold.
 
De nye reglene gir arbeidstakere som varsler om dårlige forhold mulighet til å bytte arbeidsgiver mens de bor og jobber i Norge. Hvis et arbeidsforhold ikke følger regelverket, kan UDI trekke tilbake arbeidstakerens tillatelse, og dette vil være en uheldig konsekvens for dem som varsler om utnyttelse eller sosial dumping.
 
Oppfordrer til å bytte arbeidsgiver
- For å forhindre sosial dumping er det viktig at UDI, arbeidstilsynet, politiet og andre etater får nødvendig informasjon om brudd på regelverk. Vi oppfordrer derfor arbeidsinnvandrere som varsler om utnyttelse eller lovbrudd, om å bytte arbeidsgiver slik at de selv ikke blir rammet, sier Børresen.
 
Arbeidstakere som kommer fra land omfattet av EU/EØS og EFTA-regelverk har ikke arbeidstillatelser som er knyttet til arbeidsgivere, og kan derfor skifte arbeidsgiver når de måtte ønske.
 
Endringene er siktet til arbeidstakere utenfor EU/EØS og EFTA-regelverkene, fordi de må søke om ny arbeidstillatelse hvis de ønsker å bytte arbeidsgiver. Disse arbeidstakerene kan nå bytte arbeidsgiver, og begynne å arbeide så snart de har levert inn ny søknad.
 
Anmeldelse
- UDI ønsker å bistå arbeidsgivere i den viktige jobben det er å skaffe nok arbeidskraft. Samtidig samarbeider UDI med politiet og Arbeidstilsynet for å sikre at grunnlaget for tillatelsene som gis, er til stede. I situasjoner hvor arbeidsgiver ikke holder det som er avtalt i kontrakten, kan UDI reagere med å trekke tilbake tillatelser, og i noen situasjoner kan direktoratet vurdere politianmeldelse, skriver udi.no
 
 

Legg til kommentar

11. juli, 2020
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?