Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Stadig færre gründere
Del artikkelen med venner og kolleger

Entreprenørskapet i Norge er på hell. Det viser en rapport om gründervirksomhet som ble overlevert til Nærings- og handelsdepartementet denne uken.
 
Bare 6,5 prosent av den voksne befolkningen (18-64 år) i Norge var involvert i gründervirksomhet ifjor.
 
Andelen er den laveste siden 2000, og Norge nærmer seg gjennomsnittet for EU. I 2006 var til sammenligning 9,1 prosent av befolkningen involvert i entreprenøriell aktivitet.
 
Nedgangen forklares med at vi har det ganske godt her i landet. Norge har hatt en høy økonomisk vekst, antall konkurser er på sitt laveste nivå på 14 år, og arbeidsledigheten er lav. Det er konkurranse om arbeidskraften og press på lønningene. I tillegg har renten økt, og den forventes å øke enda mer.
Dermed svekkes lysten og øvrige insentiver hos den enkelte til innovativ aktivitet og til å etablere egen virksomhet.
 
GEM (Global Entrepreneurship Monitor) er et internasjonalt forskningsprosjekt. Den norske delen av rapporten er det Handelshøgskolen i Bodø og Kunnskapsparken i Bodø som er ansvarlige for.
 
Selv om det de to siste årene er blitt stadig blir færre gründere i Norge, er vi fortsatt blant Europas mest entreprenørielle land. Kun ni land (Island, Portugal, Jugoslavia, Irland, Spania, Kroatia, Finland, Ungarn og Sveits) har en høyere målt aktivitet.
 
Rapporten konkluderer med at andelen som tror de vil starte egen virksomhet innen tre år synker kraftig, fra 20 prosent i 2006 til 15 prosent i 2007. Andelen som ser gode forretningsmuligheter synker også.
 
Kilde: NTB

Legg til kommentar

11. juli, 2020
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?