Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Tror ledigheten har nådd bunnen
Del artikkelen med venner og kolleger

Arbeidsledigheten fortsatte å synke i april, men nå tror fagøkonomene at bunnen er nådd.
 
38.800 personer er i april registrert som helt arbeidsledige hos Nav. Dette utgjør 1,6 prosent av arbeidsstyrken, og er en nedgang på 18 prosent fra samme måned i fjor. Samtidig viser statistikken at det er flere personer på arbeidsmarkedstiltak.
 
-           Apriltallene bekrefter at det fortsatt er sterk etterspørsel etter arbeidskraft. Samtidig er det nå en større andel av de arbeidsledige som får bistand fra Nav til å kvalifisere seg til nytt arbeid, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie.
 
Ifølge Nav har tallet på nye ledige stillinger gått litt ned, mens tallet på nye arbeidssøkere har økt litt de siste månedene.
-           Samlet sett indikerer dette at ledigheten er nær bunnen og at vi kan stå
overfor et omslag i arbeidsmarkedet i månedene som kommer, sier seniorøkonom Knut A. Magnussen i DnB NOR.
 
Fornøyd statsråd
Rogaland og Sogn og Fjordane har den laveste ledigheten med en arbeidsledighet på 1,0 prosent av arbeidsstyrken. Finnmark har det høyeste ledighetsnivået med 3,2 prosent av arbeidsstyrken.
-           Jeg er fornøyd med at arbeidsledigheten fortsatt er lav. Spesielt gledelig er det at tallet på langtidsledige fortsetter å synke, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen.

Legg til kommentar

11. juli, 2020
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?