Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Sykefraværet fortsetter å øke
Del artikkelen med venner og kolleger

Avtalen inkluderende arbeidsliv ser ikke ut til å ha noen effekt. Regjeringen venter at sykefraværet fortsatt vil stige i år og vi er langt unna målet om 20 prosent reduksjon i fraværet.
 
Statsminister Jens Stoltenberg begynner å få stor fallhøyde ned til målet for sykefraværet i avtalen om "inkluderende arbeidsliv" (IA-avtalen). Høyden øker i år: Regjeringen regner med at sykefraværet vil stige med 1 prosent.

Det betyr at sykefraværet i år vil ligge nesten nøyaktig likt med sykefraværet i IA-avtalens utgangspunkt 2. kvartal 2001. Da var sykefraværet 7,0 prosent. Regjeringen regner med et sykefravær på 6,9 prosent i 2008.

Hvis forventningen for 2008 slår til, betyr det at det samlede sykefraværet ligger på stedet hvil på 6,9 prosent i 2006, 2007 og 2008. Det er langt ned til IA-målet på 5,6 prosent. Det skal etter avtalen nås i 2009.

-           Vi har fornyet avtalen og står ved den. Men det blir krevende å nå målet, medgir Stoltenberg til Aftenposten.

I forbindelse med Revidert nasjonalbudsjett 2008 foreslår Regjeringen å sette av 180 millioner kroner mer for å dekke folketrygdens utgifter til sykepenger. Fra og med 17. sykepengedag overtar folketrygden ansvaret for sykepengene.

Les mer på E24.no

Legg til kommentar

22. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?