Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


To av tre sykmeldte kommer tilbake i jobb
Del artikkelen med venner og kolleger

Hele 2 av 3 er tilbake på jobb etter lengre sykefravær, viser en ny undersøkelse fra NAV. Men 1 av 3 kommer aldri tilbake.
 
-           Det positive i denne undersøkelsen er at utstøtingen ikke er så stor som tidligere undersøkelser tyder på, sier direktør for arbeid og aktivitet i Arbeids- og velferdsetaten (NAV), Erik Oftedal.

Enkelte utvalgsundersøkelser gjort for rundt 15 år siden har ført til vanlige oppfatninger om at ”halvparten av de som er sykmeldt i mer enn åtte uker, er ute av arbeidsmarkedet to år senere”, skriver NAV idag på sine hjemmesider.

Med den rykende ferske undersøkelsen kan NAV nå avkrefte denne myten. Hele 2 av 3 sykemeldte er nemlig tilbake på jobb etter lenger sykefravær.
Ser man på sykefravær uavhengig av varighet, så er hele tre av fire sykmeldte tilbake i arbeid tre år etter avsluttet sykepengeperiode.

Til tross for dette viser tall fra Statistisk Sentralbyrå som ble publisert mars i år at sykefraværet går opp over hele landet og økte med 1,6% fra 2006 til 2007.

Sykefraværet økte med 0,8% for menn og 2,1% for kvinner.

-           Selv om økningen er liten, bør vi fortsatt ha høy oppmerksomhet på sykefraværet, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie.
 
Les mer hos nav.no

Legg til kommentar

06. desember, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?