Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


NAV loser psykisk syke
Del artikkelen med venner og kolleger

Personer med lettere psykiske lidelser skal nå få spesiell oppfølging av NAV. Med hjelp fra loser er målet en raskere vei tilbake i arbeid og aktivitet.
 
Nye mottakere av uføreytelser med lettere psykiske lidelser øker jevnt. Mange av NAVs brukere har sammensatte problemer, gjerne i kombinasjon med rusproblemer.
 
- Vi har sett behovet for et bindeledd og kontaktpunkt mellom brukeren og andre, som for eksempel arbeidsgiver, fastlege, psykolog eller andre behandlere og etater, og ønsker med losstillingene å jobbe på en ny måte, sier Gina Krogsvold, fagansvarlig for arbeid og psykisk helse i NAV.
 
Vilje viser vei
 
Bakgrunnen for losene er prosjektet ”Vilje viser vei” som konkluderte med at tett oppfølging var nødvendig for å ha best mulighet for suksess. Losene skal ha ansvaret for få brukere for å kunne sikre en god tjeneste for dem som trenger det mest.
 
- Losen skal være til stede for brukeren, han eller hun skal være lett tilgjengelig og ha tid til hver enkelt, sier Krogsvold.
 
33 loser
 
I første omgang er det Bodø, Trondheim, Bergen, Stavanger, Kristiansand og Oslo som kan nyte godt av det nye tilbudet. 33 loser står tilgjengelig for å yte ekstra tilgjengelighet for denne gruppen brukere.
 
- Trygghet og tilgjengelighet er viktig for mennesker med psykiske lidelser som ønsker arbeid eller meningsfylte aktiviteter. Som los skal jeg ha kapasitet til å følge opp brukerne over tid, sier Tonje Adolfsen som er los på NAV Midtbyen i Trondheim fra juni.
 

Legg til kommentar

22. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?