Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Svak økning i tallet på arbeidsledige
Del artikkelen med venner og kolleger

36.900 personer var i mai registrert som helt ledige arbeidssøkere, en økning på 700 siden april. Ledigheten er på 1,5 prosent, når man korrigerer for sesongmessige variasjoner, ifølge tall fra Nav.

-           Tallene for mai indikerer at arbeidsløsheten har sluttet å falle. Med bare 1,5 prosent arbeidsløse har vi likevel et svært god arbeidsmarked, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen.

Økningen i ledighet kommer særlig blant personer med bakgrunn fra bygg- og anleggsbransjen, med en oppgang 9 prosent fra mai 2007. Samtidig ble det registrert 20 prosent færre ledige stillinger innen bransjen.
-           Tallene for mai forsterker inntrykket av at konjunkturtoppen nå er nådd, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie.

Arbeidsledigheten er lavest for ledere, ingeniør- og IKT-fag og innen undervisning, med kun 0,6 prosent av arbeidsstyrken helt ledige. Størst arbeidsledighet er det innen reiseliv og transport, hvor ledigheten nå er 2,2 prosent, og industriarbeid, med 2,0 prosent.

Legg til kommentar

11. juli, 2020
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?