Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


100 000 plages av støy på jobb
Del artikkelen med venner og kolleger

Statens arbeidsmiljøinstitutt har i en ny rapport funnet at 100 000 arbeidende daglig må tåle støy i over en fjerdedel av arbeidsdagen.

Tallet er nesten halvvert de siste 15 årene, men det holder fortsatt ikke mål, mener STAMI. I følge overlege og forskningsleder ved STAMIs avdeling for overvåking av arbeidsmiljø og helse, bør det være mer forebygging av hørselsskader. Og det er spesielt blant unge innen industrien og byggebransjen.

- At det fortsatt er mange som sier de har fått hørselsskader på grunn av arbeidet, det synes vi er skuffende. Det er en sak det har vært jobbet med gjennom mange tiår. Vi vet at det er en sammenheng mellom sterk støy og smell på jobben og det hørselsskader senere i livet, sier han til P4.

Bedring i generelt arbeidsmiljø

Samtidig blir det generelle arbeidsmiljøet bedre. 90 % mener de får bruk for sin kompetanse i det daglige arbeidsliv, står det i en undersøkelse Nasjonal overvåking av arbeidsmiljø og helse (NOA) har lagt fram. Det er den første kartleggingen av hvordan norske yrkesaktive i ulike yrker beskriver arbeidsforhold og arbeidsrelaterte helseplager. Det har dog ikke vært noen betydelig forandring i forholdene de siste 10-15 årene, ifølge nav.no. Men noen endringer har det vært.

- Over 90 % av de yrkesaktive opplever gode muligheter til å utnytte sine ferdigheter og sin kompetanse i nåværende jobb.
- Også nesten 9 av 10 synes de får sosial støtte fra arbeidskollegaer ved behov.
- I tillegg mener rundt 80 % at de behandles rettferdig og upartisk av sjefen.

[Les mer i artikkel hos VG Nett]
[
Les mer i artikkel hos FriFagbevegelse.no]
[
Les tidligere artikkel om NOA sin arbeidsmiljørapport]


Legg til kommentar

07. februar, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?