Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Hvor inkluderende er IA?
Del artikkelen med venner og kolleger

Dagens avtale om et mer inkluderende arbeidsliv gjelder til 2009. Allerede i høst vil YS og HSH gjennomføre en undersøkelse om effekten av IA-avtalen.
 
IA-avtalen har som mål å redusere sykefraværet med 20 prosent, øke sysselsettingen blant funksjonshemmede og heve den gjennomsnittlige avgangsalderen fra yrkeslivet.
 
Trenger mer kunnskap
 
- Det er svært viktig at vi skaffer oss gode argumenter fr å videreføre avtalen. Noe av bakgrunnen for at avtalen ble inngått i 2006 var faren for at sykelønnsordningen kunne bli forringet, sier YS-leder Tore Eugen Kvalheim.
 
Mer enn 400 bedrifter i HSH vil delta i undersøkelsen om tillitsvalgte og lederes erfaringer fra IA-avtalen. Et hovedmål med undersøkelsen er å finne ut om IA-avtalen har ført til et tettere samarbeid mellom ledelse, tillitsvalgte og ansatte.
 
- Vi trenger mer kunnskap om hva IA-avtalen har hatt å si for virksomhetene. En av hypotesene som skal prøves i YS og HSHs felles undersøkelse er om IA-avtalen har ført til et tettere samarbeid mellom ledelse, tillitsvalgte og ansatte, forklarer YS-lederen.  
 
Inkluderer også virksomheter uten IA-avtalen
 
Undersøkelsen skal finne svar på tre sentrale spørsmål:
-         Hvordan har virksomhetene jobbet med målene i IA-avtalen?
-         Har arbeidet gitt resultater?
-         Hvordan oppleves innsatsen fra Arbeidslivsentrene og NAV forøvrig mot virksomhetene?
 
For å se den virkelige effekten av IA-avtalen vil man også inkludere virksomheter som ikke er en IA-bedrift. Ved å sette sykefravær, seniorpolitikk og rekruttering av funksjonshemmede på dagsorden kan også disse bedriftene ha endret sin praksis.
 

Legg til kommentar

22. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?