Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Ryddighet på arbeidsplassen
Del artikkelen med venner og kolleger

Avtaler om arbeidsforhold er viktig i en hver bedrift for å sette klare rammer for hva man kan gjøre.  Alt fra ansettelsesavtaler til arbeidsmiljøloven gir de ansatte en trygghet ved å vite hva man har krav på, hva som blir ventet av en og hvor grensene går.  Dette gjelder i stadig større grad også bruk av virksomhetens dataanlegg.  Absentia har utviklet en Nettiquette som setter rammene for en arbeidstakers bruk av datasystemet.

Ved å ha gode avtaler på en arbeidsplass, unngår man vanskelige situasjoner og konflikter.  I mange tilfeller er en muntlig avtale ikke nok, og å ha slikt skriftlig er viktig for både arbeidstaker og arbeidsgiver.

Tidsbruk
Tidligere denne uken skrev vi om ansatte som ikke klarer å kontrollere sin bruk av internett.  Nesten all arbeidsid blir brukt til internettsurfing, og arbeidsoppgaver blir utsatt til fordel for tid til internett.

For et arbeidsmiljø skaper en slik internettavhengighet negative signaler.  Andre ansatte som vet om at en kollega har et slikt problem, har ofte vanskelig med å gjøre noe med det siden det vil skape flere problemer for den avhengige.  Man lar det være i stillhet for å unngå konfrontasjon med problemområdet.

Nettiquette
Absentia har utarbeidet en avtale – Nettiquette – som setter klare grenser for hva en arbeidstaker kan gjøre med bedriftens dataanlegg.  I tillegg opplyser den om det ansvaret man har som ansatt overfor noe som er bedriften sitt, og den risikoen det er å surfe på internettet og sende sensitiv informasjon.
Avtalen gjør det enklere for kollegaer å ta ansvar hvis de oppfatter at noe ikke er som det skal være.  Sannsynligvis vil en slik avtale forhindre at noen blir internettavhengige siden man har et regelverk å forholde seg til.

Absentia anbefaler at avtalen legges ved en ansettelsesavtale. Alternativt kan man undertegne denne avtalen i etterkant.

[Se kontrakten]


Legg til kommentar

21. mars, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?