Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Råd om seniorpraksis
Del artikkelen med venner og kolleger

Seniorene er en viktig ressurs for norske virksomheter, men hvordan skal du gå frem for å sikre seniorenes kompetanse i noen ekstra år?
 
I Norge finnes det flere nettsteder som hjelper virksomheter til å forberede en seniorpolitikk og kartlegge sine seniorenes behov og ønsker. Den nyeste av disse er vinnvinn.org som på en oversiktlig måte gir råd om seniorpolitikk både for arbeidsgivere, arbeidstakere og tillitsvalgte.
 
- For å opprettholde velferdssamfunnet, trenger Norge seniorenes kompetanse og arbeidskraft. Vi blir stadig flere og sprekere. Å la oss gå av for tidlig og før vi vil det selv, vil være en enorm tabbe, sier professor i samfunnsøkonomi Victor Norman, en av ambassadørene til VinnVinn.
 
Gode råd også i Danmark
 
Danmark står overfor de samme utfordringene som vi gjør i Norge med en stor andel eldre som er i eller nærmer seg pensjonsalderen. De har derfor satt ned en ”seniortænketank” som skal sette seniorpolitikk på dagsorden og vurdere endringer i lover og regelverk for å skape et mer seniorvennlig arbeidsliv.
 
Dessuten har de opprettet en god nettside (seniorpraksis.dk) der det finnes flere eksempler på en god seniorpraksis. Blant annet kan du lese hvordan:
  • medarbeidersamtalen med seniormedarbeidere blir en utviklings- og ikke en avviklingssamtale.
  • en individuell senioravtale sikrer at nøkkelmedarbeidere fortsetter litt lengre på arbeidsplassen.

Legg til kommentar

21. juli, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?