Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Aldersdiskriminering fremdeles utbredt
Del artikkelen med venner og kolleger

Eldre arbeidstakere blir ofte oversett når nye teknologier introduseres på arbeidsplassen. Selv om omfanget av aldersdiskriminering er redusert er det fremdeles utbredt viser en undersøkelse gjort for Senter for Seniorpolitikk
 
1 001 yrkesaktive over 15 år og 750 ledere i private og offentlige virksomheter ble spurt av Synovate på oppdrag fra Senter for Seniorpolitikk. Resultatene viser at aldersdiskriminering fremdeles skjer på norske arbeidsplasser.
 
- Aldersdiskriminering er negativ forskjellsbehandling som følger av stereotype negative oppfatninger om eldre og av negative følelser overfor eldre, forklarer Per Erik Solem, forsker ved Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring (NOVA) i et intervju med seniorpolitikk.no
 
Ny teknologi kun for de unge
 
En av to av de spurte svarte at de svært ofte, ofte eller av og til hadde opplevd at eldre ikke blir inkludert i opplæring i ny teknologi eller nye arbeidsformer.
 
Også på spørsmål om eldre forbigås ved forfremmelser og intern rekruttering, får sjeldent være med på kurs og opplæring eller får mindre lønnsøkninger enn yngre svarte mange at de har opplevd dette.
 
Minstekrav: 10 år igjen
 
35 prosent av norske ledere krever at søkere har minst 10 år igjen av yrkeskarrieren for at de skal bli innkalt til jobbintervju. Det er i følge Solem aldersdiskriminering:
- Ja, å bare legge vekt på alder er aldersdiskriminerende. Da tenkes det ikke rasjonelt. 10 år er lenge igjen uansett hva som er øvre aldersgrense. En arbeidsgiver er ikke garantert at en 25-åring blir i 10 år. Unge er mer ustabile og skifter jobb oftere.
 

Legg til kommentar

21. juli, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?