Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Eldre arbeidstakere ønsker lengre karriere
Del artikkelen med venner og kolleger

66 % av de arbeidende som har satt foten inn i 60-årene vil gjerne fortsette å jobbe ut over pensjonstiden.

 

Mange av de arbeidende som har blitt 60 år, vil gjerne fortsette å arbeide når pensjonstiden åpner for et roligere liv. NHO-direktøren er glad for det.

 

- Positivt for arbeidslinjen, sier Sigrun Vågeng.

 

Endret arbeidsholdning

 

Hun mener det har blitt en endring i holdningen folk har til det å arbeide. Når det før var to valg, er det å kommet et tredje. Nå kan du enten gjøre som før; arbeide eller heve pensjon – men du kan også gjøre begge deler.

 

- Holdningene til arbeid har endret seg. Det er mye større åpninger for å kombinere arbeid og pensjon, sier Sigrun Vågeng, direktør for arbeidslivspolitikk i Næringslivets Hovedorganisasjon på NHOs sider. Hun kommenterer også at det nå er viktigere enn noen gang å snakke om arbeidslinjen. Vågeng mener det handler om å være fleksibel.

 

- Fleksible arbeidsgivere er mest populære. Men det handler også om individuelt ansvar. Bedriftene må satse på kompetanse. Individene må satse på å være omstillingsbar. Det betyr å se på mulighetene, kunne ta annet arbeid, se andre muligheter.

 

- Jeg synes det er svært gledelig at folk ser at det ikke er alder som er avgjørende for om du gjør en god jobb eller ikke. Undersøkelsen viser at seniorene de siste årene har fått en sterkere posisjon i arbeidslivet, og at det ikke er noen automatikk i at du skal slutte å jobbe bare fordi du passerer en aldersgrense, sier direktør Åsmund Lunde i Senter for seniorpolitikk.

 

Behov gjør eldre populære arbeidstakere

 

Undersøkelsen NOVA (Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring) har gjort, viser dog at eldre er populære når de stiller i gurppen arbeidstakende.

 

- Hovedgrunnen til at de eldre er blitt mer populære, er trolig det sterke behovet for arbeidskraft vi har sett de siste årene, sier Per Erik Solem til NOVA.

 

- Det er ikke kun de eldre som er blitt mer populære, men alle arbeidstakergruppene. Spørsmålet er om de mer positive holdningene til eldre vil holde seg når konjunkturene svinger.

 

[Les mer i artikkel hos NHO]

[Les mer om undersøkelsen i artikkel hos NOVA]

a>
x;>online book=pos

Legg til kommentar

21. juli, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?