Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Yrkeshemmede får jobb gjennom tiltak
Del artikkelen med venner og kolleger

Den beste muligheten yrkeshemmede har til å få seg jobb, er å gå på arbeidsmarkedstiltak.

Arbeidssøkere som hadde status som yrkeshemmet, men ble ansatt, i løpet av 2005 til 2006, var på fire prosentpoeng. Antall arbeidsledige i samme gruppe gikk ned med to prosentpoeng.
 
Det kommer ut av en undersøkelse Statistisk Sentralbyrå (SSB) gjorde kalt ”Yrkehemma inn på arbeidsmarknaden?”, skriver FriFagbevegelse.no.
 
59 % sysselsatt
 
Den største prosentandelen personer som kom ut i arbeid i løpet av november for to år siden, er gruppen yrkeshemmede som deltok i arbeidsmarkedstiltak. Her ble 59 % sysselsatt denne måneden.
 
Også tilskudd til lønn og tilrettelegging over tid hjelper til å få yrkeshemmede tilbake i jobb.
 
Handlingsplan- og ventefaser venter lengst
 
41 % av personer som gikk ut av spesielle tiltak for yrkeshemmede for første halvår, ble sysselsatt. Yrkeshemmede i handlingsplan- og ventefaser har en lavere del i arbeid enn resten av utvalget på drøye 25 000 personer. Her var det en ansettelsesprosent på 37 %. Lønnstilskudd og varig tilrettelagt arbeid utmerker seg med respektive 81 og 16 % sysselsatte.
 
Blant de som alt var arbeidstakere i november 2006 var venteperioden gjennomsnittlig 12 uker før de endret status som yrkeshemmet til arbeidende. På den andre side hadde yrkeshemmede på tiltak i gjennomsnitt en søkeperiode på litt over 10 uker, mens yrkeshemmede i handlingsplan- og ventefaser måtte vente i mer enn 124 uker.
 

Legg til kommentar

20. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?