Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Regjeringen med tiltak mot finanskrisen
Del artikkelen med venner og kolleger

Med over 3 000 permitterte eller oppsagte som følge av finanskrisen har kritikken mot regjeringen fra opposisjon og NHO økt de siste ukene.  Nå lanserer regjeringen nye tiltak som skal sikre norske arbeidsplasser.

– Vi bruker statlige banker og garantier for å sikre norske arbeidsplasser. Betydelig økte rammer i GIEK og Innovasjon Norge sikrer norske bedrifter kontrakter ute og investeringer hjemme. Dette er et av mange tiltak regjeringen setter inn for å møte tilbakeslaget i internasjonal økonomi, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Regjeringens forslag gir økte rammer for Garanti-instituttet for eksportkreditt (GIEK) og Innovasjon Norge. Dette skal sikre eksportbedrifter kontrakter og øke investeringene, spesielt i små og mellomstore bedrifter i Norge.

LO-leder Roar Flåthen mener tiltakene er viktige og nødvendige.

- Økte rammer for GIEK og Innovasjon Norge er nødvendig for å sikre norske arbeidsplasser i eksportnæringer som offshore og verftsindustrien, og også i små og mellomstore bedrifter over hele landet, sier Flåthen.

Svar på kritikk

Kritikken fra opposisjonen og NHO har de siste ukene økt kraftig. Fra stortingets talerstol krevde flere fremtredende politikere svar fra statsminister Jens Stoltenberg.

NHO-president Paul-Chr. Rieber var blant de som var kritiske til regjeringens innsats tidligere i uken:

- Fra hele landet får vi inn rapporter fra bedrifter som melder om problemer. Det er minkende etterspørsel etter varer, kutt i antall ansatte og planlagte investeringer legges på is. Så det må handles raskt. Venter regjeringen for lenge vil det medføre enda høyere ledighet, sa NHO-presidenten i en pressemelding og understreket at 2009 ville bli et vanskelig år.

Med den nye krisepakken svarer regjeringen umiddelbart og viser handlekraft. Samtidig lover de at det vil komme flere krisepakker.

– Vi arbeider kontinuerlig med å vurdere hvordan vi kan hjelpe næringslivet i den situasjonen vi nå er i. Tiltakene for Innovasjon Norge og GIEK er viktige og vil komme mange til nytte i en vanskelig tid, sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad.

[Les pressemelding fra SMK]
[Les pressemelding fra LO]
[Les pressemelding fra NHO]


Legg til kommentar

22. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?