Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Stor tro på avventende sykemelding
Del artikkelen med venner og kolleger

Mer enn annenhver bedriftsleder tror ordningen med avventende sykemelding vil gi lavere sykefravær. Spesielt er optimismen stor bland bedriftsledere i bedrifter med mer enn 100 ansatte.

7 av 10 bedriftsledere med mer enn 100 ansatte tror at sykefraværet vil gå ned. Samtidig sier 1 av 2 bedrifter at de vil tilrettelegge arbeidet i enda større grad enn i dag, for å unngå sykmelding hvis legen anbefaler dette. Det viser en spørreundersøkelse NAV-direktoratet har fått utført hos norske bedriftsledere.
 
- Undersøkelsen viser at norske bedrifter ønsker å bidra til å redusere sykefraværet i Norge og at de tror på ”avventende sykmelding”. Det er svært positivt, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie. Saglie tror arbeidsgiverne vil bli enda mer positive etter hvert som de får prøvd ut ordningen.

Fakta om sykefravær
  • Ca 120 000 arbeidstakere er til enhver tid sykmeldt
  • Det sykemeldes ca. 5000 arbeidstakere hver dag
  • Det legemeldte sykefraværet er på 6,0 prosent av arbeidsstyrken
  • Staten betaler årlig ut nærmere 30 milliarder kroner i sykepenger
  • I tillegg kommer arbeidsgivers kostnader knyttet til de første 16 kalenderdagene
Kilde: www.nav.no

Fokus på kommunikasjon
 
Avventende sykemelding ble introdusert 1. september i år som en del av den nye sykemeldingsblanketten. Med bedre kommunikasjon mellom lege og arbeidsgiver har ordningen som mål å senke sykefraværet, ved at legen nå kan anbefale bedre tilrettelagt arbeid for å unngå sykemelding.
 
Målet med ordningen er at arbeidsgiver og arbeidstaker sammen skal finne løsninger slik at man unngår sykemelding. Med den nye sykemeldingsblanketten kan legen nå anbefale en ”avventende sykemelding” der det gis nye muligheter for å gå på jobb.
 
Med en bedre kommunikasjon mellom lege og arbeidsgiver sikrer man en bedre dialog i hele sykemeldingsperioden. Den nye sykemeldingsblanketten er en del av ”Raskere tilbake” som skal få sykemeldte arbeidstakere raskere tilbake i jobb.
 

Legg til kommentar

21. juli, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?