Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Statsansatte står lengre i arbeid
Del artikkelen med venner og kolleger

Arbeidet med et mer inkluderende arbeidsliv gir resultater for statsansatte. En ny rapport om avgangsalder i staten viser at de ansatte i gjennomsnitt står 1 år lengre i arbeid sammenlignet med i 2002.

– Statens fleksible og inkluderende arbeidsgiverpolitikk gjør at vi holder seniorene i jobb, noe som sparer samfunnet for kostnader i milliardklassen, sier statssekretær Wenche Lyngholm i Fornyings- og administrasjonsdepartementet.

Økningen i forventet avgangsalder kommer frem i en ny rapport levert av Nova på oppdrag av Fornyings- og administrasjonsdepartementet.

- I staten har vi lagt vekt på fleksible ordninger og at de ansatte stadig skal få utfordringer.  Folk som blir verdsatt og som får bruke kompetansen sin, utsetter egen pensjonering. Dette er noe både den enkelte og samfunnet som helhet tjener på, sier Lyngholm.

Store besparelser

Økningen i avgangsalder på 1 år kan grovt anslås til å utgjøre over en halv milliard kroner i innsparte pensjonsutgifter. Verdien av forlenget yrkesaktivitet kan anslås til over 1 milliard kroner. 

Siden 2002 har pensjoneringstidspunktet økt med 1, 1 år, slik at avgangsalderen for statsansatte er 62, 4 år i 2008. Flere grupper i staten har særaldersgrenser, som betyr lavere forventet avgangsalderen enn i andre sektorer.

Kilde: Fornyings- og administrasjonsdepartementet


Legg til kommentar

19. juni, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?