Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Strategi for flere funksjonshemmede i arbeid
Del artikkelen med venner og kolleger

92 000 funksjonshemmede svarer i en undersøkelse at de ønsker arbeid. FFO etterlyser derfor en strategi for å få flere funksjonshemmede i arbeid.

Arbeidslivsdeltakelsen blant funksjonshemmede er langt lavere enn i befolkningen generelt. I følge FFO er deltakelsen 30 prosent lavere. De siste årenes fokus på et mer inkluderende arbeidsliv har heller ikke gitt resultater. 

I et møte med statssekretær Laila Gustavsen i Arbeids- og inkluderingsdepartementet la FFO frem krav om en egen strategi for å øke yrkesdeltakelsen blant funksjonshemmede.

Flere må på banen 

- Dersom vi skal lykkes med å gi funksjonshemmede flere muligheter for deltakelse i arbeidslivet, trenger vi flere aktører aktivt på banen. Blant disse er Arbeids- og inkluderingsdepartementet, Kunnskapsdepartementet, Fornyingsdepartementet, Kommunal- og regionaldepartementet og Næringsdepartementet. Vi mener det naturlige virkemiddelet nå er å utforme en helhetlig strategi for økt deltakelse i arbeidslivet, sier FFOs generalsekretær Liv Arum.

En slik strategi, må i følge FFO, inneholde en hel rekke av tiltak og ordninger.

- Ett av tiltakene FFO foreslår er en videreføring av de vellykkede statlige traineeordningene, samt rekrutteringsplaner for funksjonshemmede i offentlige og private virksomheter. I tillegg må den nylig innførte aktivitets- og rapporteringsplikten følges opp. Videre trengs det et sterkt fokus på konkrete arbeidstidsordninger, mener Arum.

[Les pressemelding fra FFO]

 


Legg til kommentar

19. juni, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?