Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Vil redusere arbeidsgiveravgiften
Del artikkelen med venner og kolleger

Høyre foreslår å redusere arbeidsgiveravgiften midlertidig med 2,5 prosentpoeng. NHO og HSH applauderer forslaget som totalt vil gi 12 milliarder i reduserte kostnader.

- Et så stort kutt i arbeidsgiveravgiften er et kraftig virkemiddel som vil redusere kostnadene og føre til at færre blir sagt opp, forklarer Høyres leder Erna Solberg. 

Lavere arbeidsgiveravgift er en del av en tiltakspakke som i tillegg vil redusere arveavgift og formueskatt for bedriftene, samt øke minstefradraget med 3500 for alle ansatte. Dessuten skal det gis mer til forskning og kunnskap.

- Dette var viktig i den første fasen av krisen, da Norge hadde et altfor høyt rentenivå. Nå er det viktig å stimulere privat sektor med andre grep, som kutt i arbeidsgiveravgiften, lavere arveavgift og formuesskatt, høyre mindrefradrag for privatpersoner og en rekke tiltak for å styrke kunnskap og forskning, understreker nestleder i Høyre Jan Tore Sanner.

NHO og HSH positive

NHO er fornøyd med at Høyre foreslår en midlertidig reduksjon i arbeidsgiveravgiften for bedriftene.

- For svært mange bedrifter er skattelettelser det eneste som vil bidra til å avhjelpe virkningene av den økonomiske krisen, sier Petter H. Brubakk, direktør for næringspolitikk i NHO.

Også Handels- og servicenæringens hovedforening (HSH) stiller seg bak forslaget til redusert arbeidsgiveravgift og mener dette kan være med på å sikre arbeidsplasser. 4 av 5 HSH-virksomheter oppgir at en reduksjon i arbeidsgiveravgiften på mellom 2 og 2,5 prosent vil være viktig for å hindre nedbemanning.

- Redusert arbeidsgiveravgift, slik HSH foreslo allerede ved årsskiftet, vil lette presset på nedbemanninger og permitteringer i virksomhetene, sier adm.direktør Vibeke H. Madsen i HSH.

[Les mer om tiltakene til Høyre]
[Les pressemelding fra NHO]

[Les pressemelding fra HSH


Legg til kommentar

20. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?