Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


LO-kongressen åpnet
Del artikkelen med venner og kolleger

LO åpnet i dag sin ukelange kongress med internasjonalt fokus. Sentrale tema som sosial dumping og klimaet ble i dag introdusert med dramatiseringer før statsministeren gratulerte LO under sin hilsningstale.

LO slår på stortromma under årets kongress der flere viktige temaer for arbeidslivet vil bli tatt opp. Selve åpningen skjedde med vakker klassisk musikk til tonene av Carmina Burana.
 
Internasjonalt fokus: Sosial dumping og klima
 
Først på dagsorden i dag stod sosial dumping der emnet ble dramatisert til mye latter blant kongressens deltakere. Senere på dagen vil det være hilsningstaler fra flere internasjonale ledere::
  • Generalsekretær Juan Somavia i International Labour Organization (ILO)
  • Generalsekretær John Monks i Den Europeiske faglige Samorganisasjon (DEFS)
  • Generalsekretær Guy Ryder i International Trade Union Confederation (ITUC)
  • Generalsekretær Shaher Sae’d Palestinian General Federation of Trade Unions (PGFTU)
Også klima vil få stort fokus under årets kongress. Dramatiseringen ga humoristiske tips til redusert forbruk og tok opp flere små praktiske ideer og innspill til det daglige.
- Det er kun om vi forener arbeid og miljø at vi får en bærekraftig utvikling, sa Flåthen, og pekte på at Norge må bygge nye og grønne arbeidsplasser med utgangspunkt i landets nøkkelnæringer.
 
Flåthen vil ha klima høyt på dagsorden i kommende periode, og i desember er norsk LO på plass på FNs klimatoppmøte i København.
- Der skal vi, sammen med våre kamerater fra internasjonal fagbevegelse, bidra for å få på plass en bred, ambisiøs og forpliktende avtale som skal etterfølge Kyotoprotokollen, sa Flåthen.
 
Stoltenberg gratulerer LO
 
- LO er landets største og desidert arbeidstakerorganisasjon og denne kongressen kommer til å gjøre vedtak som vil til å forandre Norge og norsk politikk, innledet statsministeren.
 
Stoltenberg gratulerte LO med ny medlemsrekord og sine 110 år og trakk linjene fra et fattig Norge til den velferdsnasjonen Norge er i dag. Ifølge Stoltenberg har arbeidstakernes rettigheter vært sentrale i denne utviklingen.
 
- Samarbeidet mellom fagbevegelsen og det politiske har gjort at vi kommer enda lengre ved å kombinere de faglige tariffavtalene og det politiske. Med to sett med verktøy i de faglige tarifforhandlete avtaler og lovfestede rettigheter gir de beste løsningene for arbeidslivet og med pensjon, forklarte Stoltenberg.
 
Selv om LO og Ap er enige om de langsiktige målene er de ikke alltid enige om alt. Stoltenberg understreket at dette gir et godt grunnlag for gode løsninger. Samarbeidet er ifølge Stoltenberg en viktig årsak ti lden høye sysselsettingen og lave arbeidsledigheten.
 
- Vår parole er ”Arbeid for Alle”. LO forandret dette til ”Arbeid for alle er jobb nummer 1”. Og nå skal vi vise at dette er vår viktigste jobb, understreket Stoltenberg.
 

Legg til kommentar

19. juni, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?