Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Sekstimersdagen må skapes
Del artikkelen med venner og kolleger

Med økt produktivitet, lavere sykefravær og bedre arbeidsmiljø er sekstimersdagen ved TINE Heimdal en suksess. Arbeidsforskningsinstuttet (AFI) har i sin rapport sett på prosessen for å gjøre sekstimersdagen til en realitet.
 
I to år har sekstimersdagen vært en realitet ved TINE Heimdal. Produktiviteten har i samme periode økt med 30 prosent og sykefraværet er redusert fra 11 til 7 prosent.
 
Ved forsøkets begynnelse var produksjonssjef ved TINE Heimdal skeptisk til om produktiviteten kunne opprettholdes med sekstimersdagen. Les tidligere artikkel her.
 
Fra ord til handling
 
I sin rapport ”Gammel industri med nytt innhold” konkluderer AFI at sekstimersdagen ikke er noe som kan vedtas for å få effekt. For at en virksomhet skal gjøre sekstimersdagen til en realitet må den skapes ved at de ansatte involveres i arbeidet.
 
- I praksis innebar dette samarbeid om smartere arbeidsprosesser og ordninger i forhold til arbeidstid og ledelse. Samarbeidet ga også erfaring og kompetanse om hvordan man kan arbeide sammen på andre områder. For eksempel utmerket utviklings- og samarbeidsgrupper seg som levende verksteder for kontinuerlig forbedring av bedriften, heter det i rapporten.
 
Med slike arenaer for dialog fikk de ansatte mer erfaring i å bidra aktivt for å skape en bedre bedrift. Samtidig fikk ledelsen verdifull innsikt i de ansattes arbeidsdag og forbedringsmuligheter.
 
Mer meningsfullt arbeid
 
I følge AFI fremstår TINE Heimdal som et godt eksempel på en lærende organisasjon der de ansatte medvirker og opplever sin arbeidsdag som meningsfull.
 
- Oppsummert kan man si at myndiggjorte medarbeidere og ledere øker den daglige endringsberedskapen og bidrar til at flere opplever arbeidet som meningsfullt, sier AFI i sin rapport.
 

Legg til kommentar

16. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?