Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Økt sosial dumping?
Del artikkelen med venner og kolleger

Arbeidstilsynet frykter at de dårlige tidene i bygg- og anleggsbransjen har ført til økt sosial dumping. I løpet av våren og sommeren har de sett flere tilfeller av grove tilfeller der bedrifter bryter reglene.
 
Dette opplyste Arbeidstilsynet på et møte med statssekretær i Arbeids- og inkluderingsdepartementet Jan-Erik Støstad.
 
– Dette kan tyde på at finanskrisa fører til at antallet tilfeller av sosial dumping øker i deler av bygg- og anleggsbransjen. Derfor må innsatsen mot sosial dumping nå intensiveres ytterligere fra Arbeidstilsynet, arbeidsgiverne og fagbevegelsen, sier statssekretæren.
 
Mer informasjon til arbeidstakere
 
Ved nyttår økte regjeringen Arbeidstilsynets budsjett i arbeidet med sosial dumping for å motvirke eventuelle negative følger av nedgangstidene. Tilsynet skulle prioritere tiltak på informasjonssiden slik at utsatte arbeidstakere skulle få kjennskap om sine rettigheter og plikter.
 
De nye utfordringene ser ut til å oppstå særlig knyttet til mindre og mellomstore oppdrag og firmaer. Arbeidstilsynet vil blant annet gjennom tilsynsuker i september kartlegge situasjonen nærmere, og vil også arbeide med å målrette og tilpasse tilsynsvirksomheten til de aktuelle utfordringene. 

Hva menes med sosial dumping?
Med sosial dumping menes særlig at utenlandske arbeidstakere som utfører arbeid i Norge får vesentlig dårligere lønns- og arbeidsvilkår enn norske arbeidstakere.


Legg til kommentar

15. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?