Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Flere arbeidsledige i august
Del artikkelen med venner og kolleger

Dag Terje Andersen gleder seg over at ledigheten vokser mindre enn i vinter, arbeidsledigheten endte for august på 77 109. 

- Jeg er glad for å se at arbeidsledigheten nå vokser mindre enn i vinter. Samtidig vil jeg advare de som tror at krisen er over, sier arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen i en pressemelding hos AID (Arbeids- og inkluderingsdepartementet) til Navs hovedtall om arbeidsmarkedet for august.
 
700 personer økte arbeidsledigheten for august med, etter justering for sesongvariasjoner. Det betyr at 77 109 er ledige, 3 % av arbeidsstyrken.
 
- De sesongjusterte tallene viser at ledigheten fremdeles øker, men langt mindre enn i begynnelsen av året. Dette skyldes at veksten i ledigheten er svakere i store deler av privat sektor, samtidig som etterspørselen etter arbeidskraft er høy i offentlig sektor, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie til NAV.
 
Liten økning på flere fronter
 
August viste også en økning i delvis ledige. Til tross for at veksten har gått ned de siste månedene, økte det denne gang med 800 personer.
 
Også brutto arbeidsløsheten (det vil si helt arbeidsløse samlet med personer på tiltak) fortsatte å øke svakt i august. Denne gruppen har økt med nesten 37 000 personer siden august i fjor, til 88 899 personer.
 
Stabiliteten rundt antall ledige stillinger har holdt seg stabil i seks måneder, men nå har det sunket noe. I august ble 21 % færre ledige stillinger satt på markedet, sammenliknet med samme måned i fjor. Sterkest nedgang er det innen ingeniør- og IKT-fag (47% færre stillinger) og industriarbeid (41 % færre stillinger).
 
AID hedrer Regjeringen
 
- Når vi nå opplever at arbeidsledigheten i Norge holdes nede, mens den vokser kraftig i land rundt oss, må det ses i sammenheng med den massive innsatsen regjeringen har satt inn mot krisen. Vår politikk virker, framholder arbeids- og inkluderingsministeren. Han ser større problemer for andre land.
 
- Land rundt oss opplever store problemer. Det betyr fortsatt vanskelige tider for deler av eksportnæringen. Regjeringen vil følge den videre utviklingen nøye og tilpasse virkemidlene til det situasjonen krever, sier statsråden.
 

Legg til kommentar

16. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?