Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Arbeid ved datamaskinen
Del artikkelen med venner og kolleger

Mange arbeider daglig ved en datamaskin og det er blitt gjort mye forskning på hvordan den nye arbeidsplassen påvirker muskel og skjelett for den ansatte. STAMI inviterer til frokostseminar der de ser på kilder til lidelser og mulige tilrettelegging av dataarbeidsplassen.
 
Forskere ved Statens arbeidsmiljøinstitutt har foretatt en litteraturgjennomgang for å se om det er dokumentasjon for en sammenheng mellom dataarbeid og muskel- og skjelett-sykdommer i nakke, skulder og arm.
 
STAMI ønsker blant annet å se på hvor viktig dataarbeidsplassen er som kilde til muskel- og skjelettsykdommer, samt å se på hvilken betydning kan hensiktsmessig tilrettelegging ha for den enkelte bruker.
 
Sykdommene må ha blitt påvist ved en fysisk undersøkelse, og ikke bare ved at personene rapporterer subjektive smerteplager.
 
10. september
 
På seminaret blir noen funn og konklusjoner fra denne litteraturgjennomgangen presentert, og det blir sett på om det kan trekkes praktiske konsekvenser for tilrettelegging av dataarbeidsplassen for den enkelte bruker.
 
Foredragsholdere er seniorrådgiver Inger Helene Gudding, avd. for arbeidsmedisin og epidemiologi, STAMI, og overlege Morten Wærsted, avd. for arbeidsrelaterte muskelskjelettlidelser, STAMI.
 
Foredraget tar plass i STAMIs egne lokaler i Gydas vei 8, Majorstuen, Oslo den 10. September fra kl 0900 – 1030.
 

Legg til kommentar

16. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?