Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Effektive seniortiltak
Del artikkelen med venner og kolleger

AFI har vurdert seniortiltakene i Ås kommune for å finne årsakene til at noen seniorer står lengre i arbeid. For de fleste er pensjonstidspunktet en langsiktig prosess der tiltak på arbeidsplassen kan være avgjørende. 
 
Ås kommune har satt i gang flere seniorpolitiske tiltak for å sikre at flest mulig av arbeidstakerne står lengre i arbeid. Med en høy gjennomsnittsalder er kommunen avhengig av en god seniorpolitikk for å ivareta kompetansen.
 
Kommunen har igangsatt 12 tiltak. Disse inkluderer blant annet mulighet for samtaler med fokus på videre yrkeskarriere, kompetanseheving og fleksible arbeidstidsordninger. I tillegg har man muligheten for å jobbe redusert med full fra en viss alder.
 
Langvarig prosess
 
- Undersøkelsen viser at seniorene ofte befinner seg i en beslutningsprosess som strekker seg over lengre tid. Det tar "et år av gangen", skriver forsker Kristin Reichborn-Kjennerud i sin oppsummering i AFI-notatet.
 
Gode seniortiltak sikrer god fleksibilitet med god tilrettelegging. Arbeidsmiljøet er en faktor som mange trekker frem som et viktig argument for å bli lengre i jobb. For virksomheter som ønsker god oppfølging av seniorene er anbefales det derfor at man setter fokus på dette blant lederne.
 
Mulighet for redusert arbeidstid til full lønn er et av tiltakene som blir spesielt fremhevet i rapporten. For mange seniorer er dette et viktig argument, men det må også legges til rette slik at arbeidskravet også blir mindre.
 

Legg til kommentar

05. desember, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?