Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Den nye regjeringen
Del artikkelen med venner og kolleger

Statsminister Jens Stoltenberg presenterte i dag den nye regjeringen der 7 nye statsråder ble presentert. Flere av disse vil påvirke arbeidslivspolitikken direkte i tiden fremover.
 
- Jeg er glad for de endringene som skjer. Ikke fordi jeg er glad for de som forsvinner, men fordi det er mye kompetanse hos de nye som kommer inn, sa Jens Stoltenberg da han presenterte sin tredje regjering på Slottsplassen tirsdag formiddag.
 
Regjeringen består nå av 10 kvinner og 10 menn. Alderspennet går fra 32 til 66 år og alle landsdeler er representert i regjeringen.
 
– Jeg er veldig stolt av det laget vi kan presentere i dag. Dette er en regjering som vil legge til rette for gode fellesskapsløsninger, verdiskaping og rettferdighet. Sammen skal vi jobbe for å nå målene vi har satt oss i regjeringsplattformen, understreker Stoltenberg.
 
Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm
 
Fra nyttår vil Hanne Bjurstrøm starte arbeidet som leder for det nye Arbeidsdepartementet. Hun er utdannet jurist og jobber i dag som spesialrådgiver i Miljøverndepartementet. Frem til 1. januar 2010 vil hun bistå miljøvernminister Erik Solheim i arbeidet som Norges forhandlingsleder i de internasjonale klimaforhandlingene.
 
Ansvarsområdet i dagens Arbeids- og inkluderingsdepartement vil bli fordelt på flere departementer. Justisminister Knut Storberget vil i tillegg til ansvaret for Justis- og politidepartementet, ha ansvaret for innvandringsavdelingen i Arbeids- og inkluderingsdepartementet.
 
På samme måte vil Audun Lysbakken overta ledelsen av Barne- og likestillingsdepartementet og integrerings- og mangfoldsavdelingen i Arbeids- og inkluderingsdepartementet.
 
I tillegg vil same- og minoritetspolitisk avdeling overføres til det nye Fornyings- og kirkedepartementet, mens ansvaret for offentlige tjenestepensjoner overføres fra Fornyings- og administrasjonsdepartementet til det nye Arbeidsdepartementet.
 
Finansminister Sigbjørn Johnsen
 
Etter at Kristin Halvorsen valgte Kunnskapsdepartementet fremfor Finansdepartementet har debatten om hennes etterfølger vært livlig. Sigbjørn Johnsen var tidligere finansminister i Brundtland-regjeringen fra 1990 til 1996, og er av mange kommentatorer sett på som en mann med nok politisk erfaring til å stramme inn pengebruken slik at handlingsregelen igjen vil få gyldighet.  Med høyt oljeforbruk og stadig økende trygdeutgifter er utfordringen mange for den påtroppende finansministeren.
 
Nærings- og handelsminister Trond Giske
 
Trond Giske går fra leder av Kirke- og kulturdepartementet til jobben som leder for Nærings- og handelsdepartementet. I sin periode som statsråd har han fått kritikk for å ha for stor fokus på det kulturelle og for lite på kirken. Senest i statsbudsjettet ble han beskyldt for å gi kirken for dårlig grunnlag for den videre driften. Allikevel har hans politiske gjennomføringskraft vært sentral og i tiden fremover vil han kunne bruke denne i viktige næringslivsspørsmål.
 
Nye departementer
 
Det opprettes 3 nye departementer: et Arbeidsdepartement, et Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartement og et Fornyings- og kirkedepartement. Regjeringen tar sikte på at endringer i departementsstrukturen vil bli gjennomført fra 1. januar 2010.
 
– Endringene vi gjør i fordeling av arbeidsområder og i departementene vil bidra til de politiske resultatene. Klima er løftet fram med en statsråd spesielt viet arbeidet med de internasjonale klimaforhandlingene. Integrerings- og innvandringsfeltene flyttes fra Arbeids- og inkluderingsdepartementet til to forskjellige statsråder, dette vil spisse vår innsats på disse områdene. Arbeid blir et eget departement og det vil konsentrere arbeidet med de store reformene på dette området, sier Stoltenberg.
 
f=http://bookmarksme.com >online book
x;>online bookx;>online bookx;>online book (20.10 2009)

Legg til kommentar

20. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?