Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Vanskelig for syke i arbeidslivet
Del artikkelen med venner og kolleger

Dersom arbeidsgivere må ta deler av regningen for langtidsfraværet, blir det vanskeligere for kronisk syke og funksjonshemmede å få jobb.  

Generalsekretær i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) Liv Arum står bak meningen.
 
Det er fremmet forslag om at arbeidsgiver også skal ta regningen for langtidsfravær. Det ble lansert som en av flere endringsmuligheter i sykelønnsordningen av statsminister Jens Stoltenberg.
 
Konsekvenser for syke og funksjonshemmede
 
Arum i FFO mener det kan få konsekvenser for kronisk syke og funksjonshemmede.
 
- De fleste arbeidsgivere tror at dette er grupper som har større sykefravær, og at det da blir dyrere dem å ansette dem. Jeg tror at arbeidsgivere, fordi de må betale mer og yte mer, vil tenke seg om i enda større grad før de tilsetter mennesker som har en funksjonshemning eller en kronisk sykdom, sier Arum til NRK.
 
Hun sto på talerstolen under NAVs fagsynopsium 19. november. Her tok hun for seg funksjonshemmedes erfaringer med inkludering og diskriminering, og avsluttet med å ta for seg den norske utfordringen i 2009.
 
Statsminister Stoltenberg begrunnet forslaget med at arbeidsgiverne skal ta mer av regjeringen.
 
- Det skal være lønnsomt for dem å bidra til å redusere også langtidsfravær. I dag har de lite økonomiske motiver til det, fordi de betaler ingenting av det lange fraværet, sa Stoltenberg.
 
Regjering og Storting må vise alvor
 
- Det er nå, i møtet med vår gjennomføringsevne, at Regjering og Storting virkelig vil få vist at de mente alvor med Diskriminerings- og tilgjengelighetsloven. Vi har aldri hatt lignende muligheter til å skape et Samfunnet for alle. Og jeg mener det er et arbeid som må bli henimot tidenes ”makeover” i Norge, kommenterte Arum under sitt innlegg på NAVs fagsynopsium.
 

Legg til kommentar

10. oktober, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?