Ønsker mer kunnskap psykisk helse
Del artikkelen med venner og kolleger
|
|
Hver femte som sliter psykisk forteller aldri dette til sine kollegaer eller ledere. En undersøkelse gjort av Mental Helse viser at deres medlemmer ønsker mer åpenhet og dialog om psykiske problemer på arbeidsplassen.
For å forstå bedre hva som må til for at personer med psykiske problemer skal komme i jobb, eller fortsette å stå i arbeid, har Mental Helse gjennomført en undersøkelse blant sine medlemmer. Undersøkelsen ble utført av Rambøll Management på oppdrag av Mental Helse og satsingen på arbeid og psykisk helse i NAV, og avsluttet i desember 2009.
24 prosent velger bare å fortelle om sin psykiske plager til leder og nærmeste kolleger, mens 15 prosent oppgir dette bare til sjefen, eller kun nærmeste kolleger (7 prosent). Så mange som en av fem (19 prosent) sier ikke til noen på arbeidsplassen at de sliter med psykiske helseplager.
Samtidig sier 36 prosent at de er åpne om sine psykiske problemer og at de aller fleste på arbeidsplassen vet om dette.
3 viktige faktorer
I følge deltakerne i undersøkelsen er det tre viktige faktorer som skal til for å komme i jobbe eller fortsette å stå i jobb:
- Økt kunnskap og forståelse om psykiske helseproblemer fra arbeidsgiver – dette er nøkkelen for å stå eller å komme seg inn på arbeidsplassen.
- Åpenhet om psykiske problemer på arbeidsplassen – viktig for å bli ivaretatt, men også mindre stigmatisering.
- Tilrettelagt arbeidstid og arbeidsoppgaver – kan forhindre langtidsfravær, inkludering og tilfriskning. Men dette fordrer at arbeidsgiver har kunnskap og forståelse i utgangspunktet.
[Les pressemelding fra Mental Helse]
(23.2 2010)
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
|
|