Økt arbeidsledighet
Del artikkelen med venner og kolleger
|
|
På et år har arbeidsledigheten steget med 16 000 personer viser tall fra NAV. Arbeidsledigheten er nå 3,2 prosent, og i løpet av den siste måneden er det blitt 600 flere ledige.
– Veksten i arbeidsledigheten er nå klart lavere enn i fjor vinter. Særlig innen industriarbeid har veksten i arbeidsledigheten blitt redusert de siste månedene. Også innen bygg- og anleggsarbeid er trenden en utflating i veksten. De første månedene i år har det likevel vært en økning i arbeidsledigheten innen bygg og anlegg på grunn av den strenge vinteren, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie.
Venter fortsatt svak økning
–Slik konjunkturene er nå, øker arbeidsledigheten, men jeg registrerer at økningen er moderat, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm i en kommentar til NAVs nye månedstal om arbeidsmarkedet.
Bjurstrøm forventer at den svake konjunkturen vil føre til oppgang i arbeidsledigheten også i den nærmeste fremtid.
Ledigheten øker mest innen ingeniør- og ikt-fag
I løpet av det siste året har ledigheten økt for samtlige yrkesgrupper, som vist i figur 5. Økningen i antall registrerte helt ledige har vært størst innen ingeniør- og ikt-fag (44 %), akademiske yrker (31 %) og blant ledere (30 %).
I februar er ledighetsraten høyest innenfor bygge- og anleggsarbeid og innen industriyrker, med henholdsvis 7,2 og 5,1 prosent. Noe av den høye ledighetsraten innenfor bygg og anlegg skyldes den kalde vinteren som fører til redusert aktivitet innen bygg og anlegg mange steder. Lavest ledighet er det innenfor undervisning med 0,7 prosent og helse, pleie og omsorg samt ledere med 1,2 prosent.
Flere delvis ledige
I februar har antallet delvis ledige gått opp med 1 100 personer, justert for vanlige sesongvariasjoner. Sammenliknet med februar i fjor har antallet delvis ledige økt med 6 500 personer, eller 23 prosent. Veksten i antallet delvis ledig har imidlertid flatet ut siden sommeren 2009. Nesten en fjerdedel av de delvis ledige er nå delvis permittert.
[Les pressemelding fra NAV]
[Les pressemelding fra AID]
(2.3 2010)
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
|
|