Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


De beste arbeidsplassene
Del artikkelen med venner og kolleger

IT- og teknologibransjen gjorde rent bord i årets kåring av Norges beste arbeidsplass. Tillit til ledelsen er stikkordet som skiller de beste arbeidsplassene. Les hvilke bedrifter som gikk av med seieren her.

Tandberg ble nok en gang kåret til Norges beste arbeidsplass i klassen for store virksomheter. Nytt av året er rangeringen av små selskaper, der Miles gikk til topps. IT- og teknologibransjen gjorde rent bord med SAS Institute som beste mellomstore selskap.

Den årlige kåringen av Great Place to Work® Institute deler i år vinnerne i tre kategorier – kategorien for over 250 ansatte, kategorien for mellom 50 og 250 ansatte og kategorien under 50 ansatte i Norge. Over 120 virksomheter og over 10.000 norske medarbeidere har besvart medarbeiderundersøkelsen som danner grunnlag for kåringen.

IT gjør det best

I likhet med fjorårets undersøkelse er det IT-selskapene som gjør det best. Dette gjelder også i den minste kategorien der det nystartete IT-selskap Miles vant. Deres grunnidé har vært å rekruttere de beste IT-hodene og "varme mennesker".

TANDBERG og SAS Institute viser med dette at de har lykkes med å bygge og holde et høyt nivå av tillit over tid. SAS Institute vant også kåringen som beste arbeidsplass i USA i år.

- I et stadig mer kunnskapsbasert arbeidsliv, hvor humankapitalen og menneskene er den viktigste ressursen blir tillit stadig viktigere. Vi går fra et mer transaksjonsbasert arbeidsliv hvor kontrakter og jus holder organisasjoner sammen, til et arbeidsliv hvor tillit mellom ansatte, tillit til ledelse og tillit mellom forretningspartnere blir viktigere enn før, sier partner Bjørn E. Hviding i Great Place to Work® Institute Norge.

I de beste organisasjonene i den norske undersøkelsen svarer over 90% av de ansatte at de har meget stor tillit til ledelsen i sine organisasjoner.

- Det er slike nivåer av tillit norske virksomheter må oppnå om Norge skal lykkes med ambisjonen om å ha et smartere og mer konkurransedyktig arbeidsliv, understreker Hviding.

Plassering

Store virksomheter

Mellomstore

Små (< 50 ansatte)

1

 TANDBERG

 SAS Institute

 Miles