Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Flere i arbeid med Kvalifiseringsprogrammet
Del artikkelen med venner og kolleger

Kvalifiseringsprogrammet skal hjelpe personer som har mottatt sosialhjelp over lang tid ut i arbeid og aktivitet. Så langt er 35 prosent av deltakerne i jobb, og NHO mener dette er et godt resultat.

– Kvalifiseringsprogrammet er et ambisiøst løft for en gruppe brukere man tidligere ikke har lykkes så godt med å hjelpe. Det er et uttalt ønske at så mange som mulig skal få tilbud om program, så fort som mulig, sier direktør Anne Lieungh i NAV.

Regjeringen satser mye på arbeidet med å bekjempe fattigdom og Kvalifiseringsprogrammet har derfor høy prioritet i NAV. I 2010 har den samlede bevilgning til kvalifiseringsprogrammet økt.

Skryt fra NHO

- Kvalifiseringsprogrammet er rettet mot noen som står langt unna arbeidslivet. At 1 av 3 får ordinært arbeid etter dette, er positivt, sier NHO-direktør Svein Oppegaard.

Oppegaard mener at tiltaket viser at kvalifiseringstiltak og individuelt tilpasset oppfølging gir resultater. Dermed får flere muligheten til en jobb i arbeidslivet.

- Det at ikke alle kommer over i ordinært arbeid betyr ikke at programmet er mislykket. Denne satsingen fra Regjeringen har vært helt riktig. Resultatene er positive for den enkelte og samfunnet som helhet, sier Oppegaard.

Med hver tredje deltaker i arbeid slår Oppegaard fast at programmet viser at NAV evner å gjøre det reformen og sammenslåingen av rikstrygdeverket og Aetat hadde til formål; å drive oppfølging tilpasset den enkeltes behov.

[Les pressemelding fra NHO]
[Les pressemelding fra NAV]


Legg til kommentar

24. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?