Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Kompetanse gir fart på IA-arbeidet
Del artikkelen med venner og kolleger

NAV arbeidslivssenter tilbyr kurs for alle IA-bedrifter for å øke kompetansen om IA-arbeidet. Oslo Taxi sendte alle ansatte med personalansvar på grunnkurs og med bedre oppfølging og økt bevissthet er dette blitt en suksess.

Vi var ikke fornøyd med framdriften i IA-arbeidet vårt. Samtidig hadde vi fått mange nye ledere inn i bedriften som hadde lite kompetanse på IA og sykefraværsoppfølging, sier organisasjons- og personalsjef i Oslo Taxi, Siri Saltnes, til Idébanken.org.

Hos Oslo Taxi ble alle ledere, fagorganiserte og verneombud ble pålagt å gjennomgå grunnkurspakken fra NAV arbeidslivssenter Oslo. Og, i tillegg til kurs og verksteder ble det holdt infomøter der alle ansatte fikk innblikk i hvordan bedriften vil organisere sitt IA-arbeid og hvilken rolle den enkelte spiller.

Både grunnkurs og fordypning

Arbeidslivssentrene gir både grunnkurs og fordypningskurs innen IA-arbeidet. I grunnkurspakken formidles basiskunnskap som er relevant for alle virksomheter. Det er spesielt lagt vekt på dialog og tillit i arbeidsforholdet, samt å skape klarhet rundt rollefordeling og ansvarsforhold. Samtidig lærer man å integrere de nye rutinene og virkemidlene på en grundig måte, og å sørge for at alle i virksomheten har kjennskap til disse.

[Finn kontaktinformasjon til ditt arbeidslivssenter]

I tillegg til grunnkursene tilbys fordypningskurs innen ulike problemstillinger som seniorpolitikk og inkluderende rekruttering. Etter at grunnlaget er lagt kan virksomheter slik fokusere på de problemstillingene som er mest relevante for dem. Det arrangeres også såkalte IA-verksteder, hvor mindre grupper av personer samles og utveksler erfaringer. For eksempel kan et knippe ledere hjelpe hverandre videre med vanskelige saker innen sykefraværsoppfølgingen.

Godt kompetanseløft

Hos Oslo Taxi trekker Saltnes spesielt frem den felles forståelsen rundt IA som har blitt etablert. Dette har gjort arbeidet mye enklere og mer effektivt.

- Vi har fått bedre oversikt, nye perspektiver og mer bevissthet rundt årsakene til sykefraværet vårt. Vi merker også mer vilje til å ta tak i problemene. Lederne har blitt tryggere i rollen sin, samtidig som situasjonen har blitt mer forutsigbar for de ansatte.

[Les artikkel hos Idébanken.org]
[Finn kontaktinformasjon til ditt arbeidslivssenter]


Legg til kommentar

24. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?