Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Utleide arbeidstakere skal likebehandles
Del artikkelen med venner og kolleger

Arbeidsdepartementet ønsker at utleide arbeidstakere skal ha lønns- og arbeidsvilkår som ved fast ansettelse. Forslaget om endringer i vikarbyrådirektivet vil få konsekvenser for vikarbyråene.

- Vi foreslår å innføre et likebehandlingsprinsipp for vikarer. Vikarbyråene må gi de utleide arbeidstakerne de samme lønns- og arbeidsvilkår som fast ansatte i innleievirksomheten har, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm.

Arbeidstid og lønn

Per i dag er det ikke et likebehandlingsprinsipp i de norske reglene om arbeidsleie når det gjelder vilkår om blant annet arbeidstid og lønn.

- Lovforslaget gir dermed et positivt bidrag til vikarers arbeidsvilkår. Mange utleide arbeidstakere har i dag dårligere lønns- og arbeidsvilkår enn sammenlignbare arbeidstakere som er ansatt i virksomheten de blir leid ut til, sier statsråden.

Direktivet regulerer medlemslandenes mulighet til å ha begrensninger i adgangen til å leie inn og ut arbeidskraft. Etter departementets syn er det ikke nødvendig å endre de norske reglene om adgangen til å benytte seg av arbeidsleie.

Saken skal nå på en bred høring, og alle interesserte får anledning til å komme med sine synspunkter.

[Les mer om høringen på AID sine nettsider]


Legg til kommentar

24. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?