Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Avinor årets AKAN-bedrift
Del artikkelen med venner og kolleger

En god forankring i hele bedriften og tydelige forventninger til de ansattes rusholdning, bidro til at Avinor ble tildelt årets AKAN-pris for sitt rusforebyggende arbeid i bedriften.

AKAN-prisen er en anerkjennelse for godt rusmiddelforebyggende arbeid i bedriften, og er samtidig ment å være en motivasjon for alle som gjør en innsats på dette området i bedriftene.

Juryen har lagt vekt på at det rusmiddelforebyggende arbeidet i bedriften er klart forankret hos ledelse og ansatte, og inngår i det ordinære HMS-arbeidet. Det er flere grunner til at de utmerket seg spesielt og dermed gikk av med seieren.

AKAN-arbeidet har blitt prioritert

I Avinor har AKAN-arbeidet blitt spesielt prioritert de siste årene. At de har oppnådd svært god kvalitet på sitt rusforebyggende arbeid, mener juryen er imponerende og inspirerende for andre bedrifter.

I tilegg for Avinor skryt for å være faglig oppdatert og for å ha gjort tilpasninger i AKAN-modellen som tar høyde for et moderne arbeidsliv og bedriftens egne aktiviteter. Med rustemaet tydelig inkludert i medarbeiderundersøkelser og som en del av et livsfaseprosjekt, mener juryen at Avinor tar mange grep som andre kan ta etter.

Stolt prisvinner

Det var en stolt konsernsjef Sverre Quale som mottok årets AKAN-pris.

– Jeg er stolt over å kunne motta denne prisen på vegne av alle dem som jobber med rusforebyggende arbeid i Avinor, sier konsernsjef Sverre Quale til boarding.no.

Han understreker at det er en nødvendighet med nulltoleranse for at de skal kunne yte en god tjeneste.

Avinors 3000 ansatte har ansvaret for lufthavn- og lufttrafikktjenester for flere titalls millioner passasjerer hvert år. Sikkerhet er kjernen i produktet vårt, og det rusforebyggende arbeidet er en del av dette. Vi har nulltoleranse for rus i arbeidssammenhenger, men vi har også et ansvar for å møte dem som har et rusproblem med et tilbud om hjelp - og ikke fordømmelse, sier Quale.

Langsiktig arbeid

AKAN utfordrer Anivor til å fortsette det gode arbeidet, og koordinator for AKAN-arbeidet i Avinor Tormod Gilje er klar på at rusforebygging er et langsiktig arbeid..

- Samtidig er det langsiktighet som skal prege dette arbeidet, og prisen motiverer og inspirerer til videre innsats, sier han.

[Besøk AKAN.no]
[Les mer i artikkel hos Boarding.no]


Legg til kommentar

24. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?