Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Uendret arbeidsmarked
Del artikkelen med venner og kolleger

Statistisk Sentralbyrå melder om et stabilt arbeidsmarked. Fra juni til september i år har både sysselsetting og arbeidsledighet vært tilnærmet uendret.

I september utgjorde de arbeidsledige 3,5 prosent av arbeidsstyrken. Tall fra arbeidskraftundersøkelsen (AKU) viser at det ikke var noen endring i den sesongjusterte arbeidsledigheten fra juni (gjennomsnitt mai-juli) til september (gjennomsnitt august-oktober).

Til sammenligning ble tallet på registrerte arbeidsledige og ordinære tiltaksdeltakere redusert hos NAV med om lag 1 000 personer i samme periode. Også disse tallen er justerte for sesongvariasjoner.

Sysselsettingen holdt seg stabil i perioden. Fra juni til september viser AKU en nedgang på 2 000 personer. Nedgangen er innenfor feilmarginen i AKU.

Nedgang i arbeidsledige i Danmark

I Danmark gikk arbeidsledigheten ned med 0,3 prosentpoeng mellom juni og september, til 7 prosent. Tyskland hadde i samme periode en nedgang på 0,2 prosentpoeng, til 6,7 prosent. Både EU-15 og USA hadde en oppgang på 0,1 prosentpoeng, og i september var det begge steder en ledighet på 9,6 prosent. Alle de internasjonale tallene er sesongjusterte og hentet fra Eurostat.

Kilde: SSB.no

Legg til kommentar

23. februar, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?