Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Vikariater - nøkkelen til fast jobb
Del artikkelen med venner og kolleger

Vikariat – nøkkelen til fast jobb.

 

En undersøkelse foretatt av OECD forteller at Norge er det land i Europa hvor det blir flest faste jobber som følge av vikariater. Så mange som 2 av 3 nordmenn får fast ansettelse etter at vikariatet er over.

 

Uavhengig av bransje og geografi er det tydelig at vikariater og korttidsjobber er nøkkelen til fast jobb i Norge.

 

Rekrutteringsselskapene her i landet har i flere år satset mye aktiviteter og markedsføring på å kommunisere at det er lønnsomt for både arbeidstaker og arbeidsgiver å prøve ut et arbeidsforhold gjennom et vikariat før man binder seg til hverandre med fast ansettelse.

 

De største vikarbyråene kan vise til sterke økninger i tallene på fast ansettelser etter vikariater. Særlig ungdommen har, de senere årene, fått øynene opp for at det kan være lurt å prøve seg i en stilling og bransje før man eventuelt satser på et langvarig engasjement.

På den måten vil man kunne bli mer sikker i sin sak hvilken yrkesretning og bransjevalg man ønsker å satse sin karriere innenfor.

Videre er det absolutt gunstig for personer som ikke har den rette formelle kompetansen, og få muligheten gjennom et rekrutteringsselskap å teste ut sine ferdigheter.

 

Med andre ord kan man slå fast at flere og flere arbeidsgivere prøver ut aktuelle kandidater på veien mot fast ansettelser. I andre europeiske land frykter mange at næringslivet skal utnytte arbeidstakerne ved kun å tilby korttidskontrakter.

 


Legg til kommentar

23. februar, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?