Ufrivillig deltid
Del artikkelen med venner og kolleger
|
|
Regjeringen vil styrke arbeidet mot ufrivillig deltid, og bevilger 75 millioner kroner til tiltak for å redusere i ufrivillig deltid. I 2010 var 67 000 undersysselsatte, og det er spesielt kvinner som opplever ufrivillig deltid.
– Jeg er glad for at innsatsen mot ufrivillig deltid og for mer heltid nå kan trappes opp. Det er i første rekke kvinner som rammes av ikke å få så stor stilling som de ønsker, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm.
Opplegget for bruk av midlene er nå avklart etter innspill fra partene i arbeidslivet. Pengene skal gå til forsøksprosjekter som tar for seg endret organisering av arbeidet innenfor den enkelte virksomhet, samt forsøk rettet mot etter- og videreutdanning som kan styrke den enkeltes mulighet til å komme over i heltidsarbeid. Noe midler vil også gå til utredningsprosjekter og til å sikre at eksempler på gode løsninger spres bedre enn i dag. Det legges opp til at midlene til forsøksprosjekter fordeles av Arbeids- og velferdsetaten etter råd fra en partssammensatt gruppe.
For 2011 har Stortinget alt bevilget 25 millioner kroner til dette formålet.
67 000 personer var undersysselsatte og søkte aktivt etter mer arbeid i 2010, ifølge Statistisk sentralbyrå. Tre fjerdedeler av disse var kvinner. I tillegg kommer et om lag like stort antall som ønsker høyere stillingsandel, men uten å søke aktivt.
Informasjon om søknadsfrist og de nærmere kriteriene for å kunne søke om midler vil i løpet av våren bli kunngjort blant annet på Arbeidsdepartementets hjemmeside.
(10.3 2011)
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
|
|