Studentene jobber om sommeren
Del artikkelen med venner og kolleger
|
|
Sommeren er en god mulighet for studenter til å skaffe seg arbeidserfaring og en ekstra inntekt. Tall fra NAV viser at 4 av 5 velger å jobbe om sommeren.
– Dette er positivt. Og svært mange av de som ikke skal jobbe sier at de skal bruke tiden på å studere, sier arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad.
Lystad er fornøyd med at en så stor del av studentene benytter deler av sommeren til å skaffe seg nyttig erfaring fra arbeidslivet.
– Vi vet jo at mange studenter også jobber ved siden av studiene. I undersøkelsen vår svarer mange at de har deltidsstilling, og at de får utvidet den til heltidsjobb om sommeren. Av dem som oppgir at de ikke skal jobbe i sommer, sier svært mange at de skal bruke tiden på å studere, forklarer Lystad. Han opplyser at relativt få oppgir at de ikke ønsker å jobbe om sommeren fordi de vil ha lang ferie.
Viktig erfaring
Lystad understreker viktigheten av å skaffe seg arbeidserfaring gjennom å jobbe noen uker i ferien.
– Det er veldig bra å kunne vise til at man har erfaring fra arbeidslivet, når man skal ut på jobbjakt etter endt utdannelse. All erfaring teller. Arbeidsgivere legger merke til om du har stått på noen uker om sommeren. Det vitner om vilje og engasjement, sier Lystad.
Bruk nettverket
Mange sommerjobber lyses ut i aviser, på NAV sine nettsider og på andre nettsider. Svært mange sommerjobber formidles også gjennom familie og venner. Lystad oppfordrer ungdommen til å bruke nettverket sitt, og sier det fortsatt er muligheter til å skaffe seg en jobb.
– Spør familien, venner av familien, egne venner og andre om de vet om ledige sommervikariater. Du kan også oppsøke bedrifter, eller sende en e-post eller ringe for å sjekke mulighetene. Bruk også tid på å sjekke bedriftenes nettsider på jakt etter jobb, sier NAV-direktøren.
2200 nye jobber i mai
I NAVs database er det fortsatt mange ledige vikariater i sommer. I mai ble det registrert 2200 nye sommerjobber hos NAV. De fleste er innen helse- og omsorgsyrkene, turisme, transportsektoren og serviceyrkene.
– For dem som var tidlig ute, var nok muligheten til å velge og vrake betydelig større enn nå. Men det er fortsatt gode muligheter å skaffe seg en jobb i ferien, sier Joakim Lystad i NAV.
(16.6 2011)
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
|
|